Hura, hura, hura
Dziś zaczynam warzenie z zacieraniem. Właśnie zaczałem śrutować Porkertem, idzie nawet dość szybko. Zacieranie odbywać się będzie w worku zaciernym. Pytanie jak drobno ześrutować ziarno? Jak narazie łupie się na 3-4 części. Czy do worka może być całkiem drobno?
A więc:
warka nr VII dnia 08.01.07
Pils
-słód pilzneński Weyermann 4kg
-słód Carapils Weyermann 0,2kg
-chmiel aromatyczny 125g
-drożdże Saflager S-23
zacieranie według instrukcji, chyba, że ktoś z Was ma jakieś sugestie
Dziś zaczynam warzenie z zacieraniem. Właśnie zaczałem śrutować Porkertem, idzie nawet dość szybko. Zacieranie odbywać się będzie w worku zaciernym. Pytanie jak drobno ześrutować ziarno? Jak narazie łupie się na 3-4 części. Czy do worka może być całkiem drobno?
A więc:
warka nr VII dnia 08.01.07
Pils
-słód pilzneński Weyermann 4kg
-słód Carapils Weyermann 0,2kg
-chmiel aromatyczny 125g
-drożdże Saflager S-23
zacieranie według instrukcji, chyba, że ktoś z Was ma jakieś sugestie

Comment