Warka nr X dnia 07.02.07
Surowce dotarły i trza zabrać się za warzenie
Belgijskie Ale
skład:
- słód pilzneński 3,2kg
- słód monachijski 1,1kg
- słód Carafa typ III 0,04kg
- chmiel Marynka - 30g
- chmiel Lubelski - 20g
- drożdże US-56
plan warzenia:
słody mieszać w 18 litrach wody o temp 44 stC
-55stC - 30min
-66stC - 60min
po negatywnej próbie jodowej dodać Carafe
podgrzać do 78stC i filtrować.
PS. wszelkie sugestie mile widziane.
Surowce dotarły i trza zabrać się za warzenie

Belgijskie Ale
skład:
- słód pilzneński 3,2kg
- słód monachijski 1,1kg
- słód Carafa typ III 0,04kg
- chmiel Marynka - 30g
- chmiel Lubelski - 20g
- drożdże US-56
plan warzenia:
słody mieszać w 18 litrach wody o temp 44 stC
-55stC - 30min
-66stC - 60min
po negatywnej próbie jodowej dodać Carafe
podgrzać do 78stC i filtrować.
PS. wszelkie sugestie mile widziane.
Comment