Milicki Browar Rynkowy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #406
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
    Nastepną warkę zrobie wg Twojego przepisu bo jeszcze nie popełniłem w tym sezonie ani jednego lagera
    zrób, zrób, jak kumpel pojedzie na żużel do zielonki w tym roku to wysiądę i będzie chwila czasu na degustowanie.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • przemo70
      † 1970-2019 Piwosz w Raju
      • 2007.05
      • 1501

      #407
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
      zrób, zrób, jak kumpel pojedzie na żużel do zielonki w tym roku to wysiądę i będzie chwila czasu na degustowanie.
      Jak najbardziej .Dzisiaj wreszcie uwarzymy pilsa bo temp w piwnicy idealna
      Save water, drink beer ...

      http://www.parowozy.com.pl/
      http://www.kamery.wolsztyn.pl/
      https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #408
        Sezon 2009/2010 zakończony. Uwarzono: 4 Pilsy, 2 Hellesy, 1 Rauchbier, 2 Witbiery, 2 BPA, 2 Blondy, 3 IPA.

        Gdyby się ochłodziło na chwilę to popełnię jeszcze 2 IPA.

        Receptury tu: http://www.piwo.org/forum/viewtopic.php?id=2256&p=1
        Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2010-06-29, 23:53.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • kurek93
          Lager coopers
          kurek93
          Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
          2023-01-06, 19:13
        • bartek90
          Jaka temperatura refermentacji i leżakowania COOPERS STOUT?
          bartek90
          Cześć wszystkim,
          jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
          Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
          2020-05-14, 12:41
        • Mar11111
          Początki z brewkitem...
          Mar11111
          Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
          ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
          2024-04-20, 14:46
        • yavo
          Nienagazowany cydr - help
          yavo
          Kochani, zachciało mi się popełnić cydr z brewkita. Niestety dałem za mało cukru do refermentacji i dwa tygodnie po rozlewie jest po prostu nienagazowany. Co z nim zrobić? Zrobić syrop i strzykawką zadawać nieco porcji do każdej butelki? Syrop + nowe drożdże cydrowe? Wkurzać butelki i...
          2020-05-26, 19:37
        • mkocielnik
          Witajcie Miłoścnicy Złotego Trunku
          mkocielnik
          Witam serdecznie,
          małymi krokami zmierzam ku dalszemu rozwojowi względem wyrobu piwa domowego.
          Mam za sobą dwie wytworzone partie z brewkitu (obie IPA). Mimo godzin spędzonych na forach dziedzinowych, szkole Youtube oraz literaturze do obu partii ma pewne ALE.

          W obu...
          2018-12-14, 16:04
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...