Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysia
Przygód kilka Browaru Domowego Zimorodek
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaMoże zechcesz kiedyś zrobić podobnie i będziesz miał porównanie ile wychodzi z 3 kg zasypu.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
Będąc w posiadaniu jedynie suchych drożdży Danstar Windsor zapodałem ich ~20g.
Za udaną fermentację
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonistnieje możliwość przejścia na inny system warzenia. Kiedyś już zastanawiałem się nad palnikiem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiJacek, ja też mam płytę ceramiczną i spokojnie udaje mi się warzyć w 20 litrowym garze. W konsekwencji najczęściej robię warki 15 litrowe ale i 20 się zdarzają.MM961
4:-)
Comment
-
-
Nie minęło 48 godzin a piana już opadła. Pozostał tylko mocny nalot na powierzchni. Pomyślałem sobie czy nie należy tego trochę napowietrzyć w jakiś sposób. Albo przynajmniej wymieszać zawartość, by pobudzić drożdże do pracy. Chociaż CO2 tworzy się nadal. Wyziewy z wiadra były bardzo intensywneMM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson... Czy gdzieś był błąd ...Last edited by Krzysiu; 2006-03-28, 08:48.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonAle masz gar z kwasówki z wielowarstwowym dnem?
Jedynym jego problemem jest to, że jest niski a szeroki.
Comment
-
-
Moje mocarne piwo w sobotę wykazywało 9blg. Misternie skonstruowany plan dodania gęstwy Irish Ale w celu pomocy Danstarom, zasugerowany przez Marusię, został zawieszony.
Piwo zostało intensywnie zamieszane wyparzoną łyżką i do czwartku jeszcze postoi na burzliwej. Następnie dokonam pomiaru blg. Jeżeli zeszło chociaż o 1stblg zlewam na cichą. Jeżeli blg nie obniży się to... chyba też zlewam na cichą w czwartekLast edited by JAckson; 2006-04-05, 14:25.MM961
4:-)
Comment
-
Comment