Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Jak Antałek piwa nawarzył
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesnajbardziej komfortowa jest sytuacja gdy "zaprawisz" brzeczką przednią, choć dla mnie najwygodniejszy jest cukierTomasz
"Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_FKPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesnajbardziej komfortowa jest sytuacja gdy "zaprawisz" brzeczką przednią, choć dla mnie najwygodniejszy jest cukier
Ani przednia ani nastawna ani nawet brzeczka. Po fermentacji to już mamy do czynienia, z zielonym bo zielonym, ale przecież piwem.Tomasz
"Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_FKAuć. 5:30 to stanowczo za wczesna pora na wymądrzanie się.
Ani przednia ani nastawna ani nawet brzeczka. Po fermentacji to już mamy do czynienia, z zielonym bo zielonym, ale przecież piwem.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcPrzeczytaj może raz jeszcze co prezes pisał.
Dzięki za uwagę. A e-prezesa i Antałka przepraszam za zamieszanie.
Przysunę sobie monitor bliżej.Tomasz
"Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AntałekNo ładne j.... To co ? wylać to z pwrotem do baniaka zielonego i nasypać cukru? a potem dopiero do butelek? No a co z tym słodem, przecedzić tego sie nie da, bo patrzyłem i jest w butelkach przezroczyste.Mniej książków więcej piwaComment
-
No, jak to? mówią o IV Rzczpospolitej a ja nawet trzeciej fermentacji nie mogę?? I jak tu iść z duchem czasu. Zawsze do butelek coś wsypywałem. Tym razem padło na słód, który miał być dla mnie zbawienny, w kwestii piany oczywiście. Bez tego to by gazu nie było. Chyba Tak mi sie wydaje. Sam już nie wiemComment
-
Łe, beznadziejne to piwo mi wyszło. Nie, no, totalna załamka ten słód (rewelacyjny w ofercie biowinu) spowodował, że w kufelku... ani krzty piany Jest gorzej niż z cukrem. Już nigdy się nie dam naciągnąć na ten proszek. Cholera !! Ale jestem wściekły. Mam 40 butelek pepsi o smaku piwa. Może właśnie E-prezes miał rację i należałoby to dodać do fermentacji burzliwej. Już więcej tego syfu nie kupię. I co ja teraz powiem tym wszystkim sępom, którzy czekają na moje piwko buuuuuuu Chyba upiję się wódkąComment
-
A może byś się tak na zacieranie przerzucił Oferuję surowce i praktyczne porady z instrukcją na żywoComment
-
Aha, na pewno. Zacieraniem to mnie tak możecie straszyć, jak małe dziecko dziadem z worem. Poza tym jast za gorąco na warznie, więc sprawa jest oczywista A, że mogę na Ciebie, E-prezesa i kilka innych osób liczyć, również nie-Krakowian- wiem i mam tę ufność z zanadrzu jak ogarek. Nic nie warzę na razie, przecież muszę to wszystko teraz wypić, bo wstyd komuś zapodać takie płyny. PozdrawiamComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AntałekNic nie warzę na razie, przecież muszę to wszystko teraz wypić, bo wstyd komuś zapodać takie płyny.Comment
Comment