Fermentacja w drugim fermentatorze po dodaniu dodatkowych drożdży ruszyła tak jak powinna, chociaż mam wrażenie, że w jednym i drugim fermentatorze fermentacja przebiega jakoś zbyt spokojnie, zazwyczaj oznaki wizualne fermentacji były bardziej intensywne.
Mam nadzieję, że dzisiaj już nikt mi nie przeszkodzi uwarzyć piwo grodziskie.
Popijam właśnie po powrocie z pracy piwo pszeniczne z warki nr.19, ma ono aktualnie prawie pięć miesięcy. I muszę powiedzieć, że mam wrażenie iż to piwo jest teraz lepsze niż po 2-3 miesiącach od zabutelkowania. Szkoda, że zostało tak mało butelek.
Mam nadzieję, że dzisiaj już nikt mi nie przeszkodzi uwarzyć piwo grodziskie.
Popijam właśnie po powrocie z pracy piwo pszeniczne z warki nr.19, ma ono aktualnie prawie pięć miesięcy. I muszę powiedzieć, że mam wrażenie iż to piwo jest teraz lepsze niż po 2-3 miesiącach od zabutelkowania. Szkoda, że zostało tak mało butelek.
Comment