Nie wcelowałem w koźlaka podwójnego więc powstała:
Warka nr.91 - Koźlak Majowy - 13.05.2007
Skład:
- wiedeński - 0,8kg
- pilzneński - 1,0kg
- monachijski - 2,5kg
- Carapils - 0,5kg
- Caramunich III - 0,4kg
- Carahell - 0,4kg
- pszeniczny - 0,45kg
- czekoladowy - 0,05kg
- ekstrakt jasny - 1,5kg
- cukier trzcinowy - 0,3kg
Woda 25l / 54*C
Przerwy:
- 50*C / 15min
- 62*C / 45min
- 70*C / 60min
Brzeczka przednia 20l / 14,5blg.
Wysładzanie:
- 5+5l / 5blg
Chmielenie: gotowanie 60min
- Perle 5,5% - 50g / 60min
- Hersbrucker 3,2% / 15min
Objętość początkowa brzeczki 27,5l / 16,4blg.
Drożdże gestwa 2308 Munich Lager.
Warka nr.91 - Koźlak Majowy - 13.05.2007
Skład:
- wiedeński - 0,8kg
- pilzneński - 1,0kg
- monachijski - 2,5kg
- Carapils - 0,5kg
- Caramunich III - 0,4kg
- Carahell - 0,4kg
- pszeniczny - 0,45kg
- czekoladowy - 0,05kg
- ekstrakt jasny - 1,5kg
- cukier trzcinowy - 0,3kg
Woda 25l / 54*C
Przerwy:
- 50*C / 15min
- 62*C / 45min
- 70*C / 60min
Brzeczka przednia 20l / 14,5blg.
Wysładzanie:
- 5+5l / 5blg
Chmielenie: gotowanie 60min
- Perle 5,5% - 50g / 60min
- Hersbrucker 3,2% / 15min
Objętość początkowa brzeczki 27,5l / 16,4blg.
Drożdże gestwa 2308 Munich Lager.
Comment