Warka nr. 123 - Lutowe Ale - 04.02.2008
Skład:
- pilzneński - 3kg
- monachijski II - 2,95kg
- Carafa II - 60g
Woda 22l / 55*C
- 50*C / 30min
- 68-71*C / 60min
- 78*C / filtracja
Brzeczka przednia 17l / 15blg.
Wysładzanie:
- 5,5 + 5,5 + 3l / 3,6blg
Chmielenie:
- Magnum 14,4% - 32g / 60min
- East Kent Goldings 5,6% - 34g / 20min
- - " - / 5min
Objętość początkowa 27l / 13,6blg, drożdże German Ale.
Fermentacja cicha 18.02 / 5blg , zakończenie 5.03 / 4blg. Do refermentacji 170g cukru trzcinowego.
Piwo jak na razie takie sobie, można wypić i tyle.
Skład:
- pilzneński - 3kg
- monachijski II - 2,95kg
- Carafa II - 60g
Woda 22l / 55*C
- 50*C / 30min
- 68-71*C / 60min
- 78*C / filtracja
Brzeczka przednia 17l / 15blg.
Wysładzanie:
- 5,5 + 5,5 + 3l / 3,6blg
Chmielenie:
- Magnum 14,4% - 32g / 60min
- East Kent Goldings 5,6% - 34g / 20min
- - " - / 5min
Objętość początkowa 27l / 13,6blg, drożdże German Ale.
Fermentacja cicha 18.02 / 5blg , zakończenie 5.03 / 4blg. Do refermentacji 170g cukru trzcinowego.
Piwo jak na razie takie sobie, można wypić i tyle.
Comment