Burzliwa fermentacja lager
Proszę o pomoc doświadczonych piwowarów!!
Stoi u mnie w piwnicy lager uwarzony 21.04 na burzliwej fermentacji, już prawie 14 dni. Proces fermentacji powoli przebiega dalej, BLG spadło z początkowego 1043 do 1035 i tu nie jestem pewny co robić, czy czekać dalej czy zlać na cichą niech sobie dofermentuje?
Jest to gotowiec na drożdżach Bavarian Lager.
Pozdrawiam wszystkich
Proszę o pomoc doświadczonych piwowarów!!
Stoi u mnie w piwnicy lager uwarzony 21.04 na burzliwej fermentacji, już prawie 14 dni. Proces fermentacji powoli przebiega dalej, BLG spadło z początkowego 1043 do 1035 i tu nie jestem pewny co robić, czy czekać dalej czy zlać na cichą niech sobie dofermentuje?
Jest to gotowiec na drożdżach Bavarian Lager.
Pozdrawiam wszystkich
Comment