Warka nr.60 - Dunkelweizen - 11.09.2006
Skład:
- pszeniczny jasny - 1,5kg
- pszeniczny ciemny - 1,0kg
- monachijski jasny - 1,2kg
- wiedeński - 0,7kg
- Carapils - 0,5kg
- Caramunich II - 0,3kg
- Carawheat - 0,5kg
- Carafa II Specjal - 55g
- chmiel Hallretau Hersbrucker 3,2% - 30g
20l wody podgrzałem do 40*C
Przerwy:
- 44*C / 15min
- 52*C / 15min
- 65*C / 30min
- 72*C / 30min
- 77*C / 5min
Brzeczka przednia - 14l / 17,2blg
Wysładzanie :
- 6+5l - 7,6blg
- 6l - 3blg
Chmielenie: gotowanie 65min
- H.Hersbrucker 30g / 60min
Objetość końcowa 27l piwa 12,4blg.
Drożdże gęstwa 2565 Koelsch.
Skład:
- pszeniczny jasny - 1,5kg
- pszeniczny ciemny - 1,0kg
- monachijski jasny - 1,2kg
- wiedeński - 0,7kg
- Carapils - 0,5kg
- Caramunich II - 0,3kg
- Carawheat - 0,5kg
- Carafa II Specjal - 55g
- chmiel Hallretau Hersbrucker 3,2% - 30g
20l wody podgrzałem do 40*C
Przerwy:
- 44*C / 15min
- 52*C / 15min
- 65*C / 30min
- 72*C / 30min
- 77*C / 5min
Brzeczka przednia - 14l / 17,2blg
Wysładzanie :
- 6+5l - 7,6blg
- 6l - 3blg
Chmielenie: gotowanie 65min
- H.Hersbrucker 30g / 60min
Objetość końcowa 27l piwa 12,4blg.
Drożdże gęstwa 2565 Koelsch.
Comment