Warka nr. 2 : ekstrakt słodowy ciemny, chmiel (Lomik aromatyczny= ok. 30g i Magnum ok. 15g ) drożdże Safbrew S-33.
Piwo po 12 dnach leżakowania jest... takie trochę nijakie
, ale da się wypić. Mam pytanie: Czy dłuższe leżakowanie może pomóc?
Bo mam zebrane zamówienia od znajomych i nie wiem, czy im oddawać od razu (No może odczekam do pełnych 14 dni leżakowania), czy potrzymać jeszcze , ze 2 tygodnie?
Piwo leżakuje w temp. 17-20 stopni ( najchłodniejsze miejsce w domu )
Czy taka wysoka temp. leżakowania może mieć wpływ na dziwny smak piwa?
Dzięki!
Piwo po 12 dnach leżakowania jest... takie trochę nijakie
, ale da się wypić. Mam pytanie: Czy dłuższe leżakowanie może pomóc?
Bo mam zebrane zamówienia od znajomych i nie wiem, czy im oddawać od razu (No może odczekam do pełnych 14 dni leżakowania), czy potrzymać jeszcze , ze 2 tygodnie?
Piwo leżakuje w temp. 17-20 stopni ( najchłodniejsze miejsce w domu )
Czy taka wysoka temp. leżakowania może mieć wpływ na dziwny smak piwa?
Dzięki!
Comment