Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kham
Browar Czerwony jak Cegła zaczyna
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kham23l brzeczki trafiło do kotła z przeznaczeniem na piwo. Młuto nadal wysładzam z przeznaczeniem na podpiwek. Ciekawe czy wyjdzie?W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika khamNarazie nic nie wyjdzie. Nie przewidziałem, że potrzebne będzie płutno do filtracji. Jutro kupie gaze (tj. dzisiaj).
Pomimo trudnosci z tą warką, życzę Ci wesołych Świąt! Ja już zdązyłem posprzątać po sobie i moge iść spać!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BNie ważne, i tak zaraz Ci Huanhua dowali z tym "płUtnem"...Chociaz obstaję, że z płótnem wyszłoby lepiej
Pozdrawiam już WigilijnieW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
coź czółem rze s tym płutnem coś będzie nia tag ;D- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Kurde, żeby po warzeniu głowa bolała. Jeszcze tak nie miałem. Chyba trzeba było się ograniczyć do jednego gatunku piwa a nie robić przegląd.
Dodam tylko 25g goryczki 50min i 30g aromatu 20min.
Podpiwek se zaczeka do 2-go święta z braku czasu (mojego! nie podpiwku).Comment
-
8(1)
Warka nr 8(1) czyli ósma ogólnie i pierwsza w tym roku. Tak się składa lubię "Erie" a to zawsze jest pasteryzowane postanowiłem spróbować sam coś takiego uwarzyć. Ponoć to piwo w stylu irlandzkim więc zasyp do brown ale, ale drożdże od bocka. Na razie grzeje się woda na zacieranie.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika khammam przeszło godzine wolnego idę do marketu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika khamByłem raz i starczy. Kupiłem pszenice Obolona...a co tak będę na trzeźwo siedział. No prawde powiedziawszy to nie jedną pszenice.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witajcie, mam pytanie odnośnie warzenia piwa z brewkitu. Otóż zainteresował mnie ten zestaw:
https://www.homebrewing.pl/os-brew-o...7-kg-p-56.html
Zamierzam to piwo warzyć w piwnicy (temperatura wynosi tam ok. 16-17 stopni), jednak nie wiem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
-
Channel: Islandia
2024-10-27, 00:16 -
-
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
-
Channel: Niemcy
2024-11-20, 10:41 -
-
Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...-
Channel: Islandia
2024-11-03, 01:56 -
-
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...-
Channel: Islandia
2024-09-28, 23:39 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment