W roku 2007 uwarzyłem 38 warek po 20l. W tym:
Kożlak - 3
Koźlak majowy - 2
Pszeniczne- 4
Imbirowe - 2
Grodziskie- 1
Czekoladowy Stout -4
Milk Stout -2
Red -2
Red Irish Ale -1
Z sokiem z czerwonej porzeczki- 1
Dolny ciemniak-1
Pils - 7
Marcowe -1
Ale Special -3
Stout czekoladowy - 4
Dziś rozlew 106-ki i stop warzeniu do października (temperatura zbyt wyska i około 800 butelek zapasu do wypicia)
97- pils
98- pils
99- koźlak
100 - koźlak
101- pszeniczne
102- pszeniczne
103- pszeniczne
104- pszeniczne
105- pszeniczne
106- wiejskie ciemne
Jeśli ktoś z Was zdecyduje się wykorzystać ten przepis, będzie miał okazje napić się najlepszej NEIPy na świecie.
Przepis zamieszczony w necie, autor podany, wszystko lege artis:
Kolejny z mikrusów w Ivano- Frankivsku, mimo że jest umiejscowiony blisko centrum, zupełnie utaił swoją bytność. Gdyby nie to, że był z nami miejscowy człowiek, to zapewne bym tam nie trafił.
Od podstaw zbudowana niedawno hala, skrywa praktycznie w jednym pomieszczeniu technologię...
Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
Comment