Browar GAWEŁ

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wg2
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.07
    • 264

    #16
    Warka 41 (z sokiem z czarnej porzeczki) zabutelkowana, wyszło 46 butelek 0,5 17Blg alkohol około 7.
    Warka 43 na cichą.
    GAWEŁ

    Comment

    • wg2
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.07
      • 264

      #17
      Dziś warka 42 (Czerwony Gaweł) zabutelkowana, 43*0,5l
      GAWEŁ

      Comment

      • wg2
        Porucznik Browarny Tester
        • 2004.07
        • 264

        #18
        Zapomniałem o nr 44, warzone 31.08
        pilzneński 6,0
        aroma 0,38
        munich 0,77
        18l 45C - 30min
        63C - 45min
        72C - 45min
        78C - filtracja
        Marynka 50g (szyszka) 60min
        Wyszło 22l 16Blg
        GAWEŁ

        Comment

        • wg2
          Porucznik Browarny Tester
          • 2004.07
          • 264

          #19
          Warka 45
          Z tesknoty do ukochanej uwarzylem jej piwko Słodka Kasia.

          pilzneński 5,0
          hell 0,517
          żywiec palony 0,5
          płatki owsiane 0,5
          sok czarna pożeczka 4*0,33 (domowy)
          cukier 0,5
          marynka 50g
          16l 65C
          45min 62C
          45min 72C
          10min 78 filtracja
          GAWEŁ

          Comment

          • wg2
            Porucznik Browarny Tester
            • 2004.07
            • 264

            #20
            Warka 46 PILS

            -pilźnieński 5 kg
            -karmelowy jasny 0,2 kg
            -carapils 0,2 kg

            -marynka 50g - 90 min
            -lubelski 20g - 10 min przed końcem
            - Wyeast 2278 Czech Pils

            25 min w temp. 63C
            40 min w temp. 72C
            5 min 78C i filtracja
            Gotowanie: 1,5 godz.
            GAWEŁ

            Comment

            • Wielki_B
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.02
              • 1968

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wg2
              Warka 46 PILS

              -pilźnieński 5 kg
              -karmelowy jasny 0,2 kg
              -carapils 0,2 kg

              -marynka 50g - 90 min
              -lubelski 20g - 10 min przed końcem
              - Wyeast 2278 Czech Pils

              25 min w temp. 63C
              40 min w temp. 72C
              5 min 78C i filtracja
              Gotowanie: 1,5 godz.
              O ile moge sie wtrącić - przy stosowaniu słodów karmelowych rzędu 130 EBC (jak chyba w tym przypadku), nie ma sensu równoczesne stosowanie karmelowych rzędu kilku EBC, jak Carapils. Szkoda tego drugiego, bo zostanie "zabity" tym pierwszym.

              A przy Pilsie odwróciłbym też długość przerw zacierania (40 min. - 63 st. C, 25' - 72 st. C).

              Pozdrawiam.

              Comment

              • wg2
                Porucznik Browarny Tester
                • 2004.07
                • 264

                #22
                Dzięki za porade, następny tak zrobię.
                GAWEŁ

                Comment

                • wg2
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2004.07
                  • 264

                  #23
                  Dopiero dziś piwko 45 i 46 poszło do butelek, słabe klarowanie
                  GAWEŁ

                  Comment

                  • wg2
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2004.07
                    • 264

                    #24
                    47 Pils 12 Blg- 17.09.2006
                    48 Koźlak 18 Blg - 5.11.2006
                    49 Pils 12Blg - 12.11.2006
                    50 Wiśniowe Ale 15 Blg - 13.11.2006
                    51 Pils 12 Blg - 10.12.2006
                    52 Pils 12 Blg - 11.12.2006
                    53 Irish Red Ale 16 Blg - 23.12.2006
                    54 Pils 12 Blg - 25.12.2006
                    GAWEŁ

                    Comment

                    • wg2
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2004.07
                      • 264

                      #25
                      47 - Pils, cicha 13.10.2006, 4Blg
                      48 - Koźlak, cicha 21.11.2006
                      49 - Pils, cicha 23.11.2006
                      50 - Wiśniowe Ale, cicha 18.11.2006
                      GAWEŁ

                      Comment

                      • wg2
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2004.07
                        • 264

                        #26
                        47 - Pils, rozlew 30.10.2006
                        48 - Koźlak, rozlew 13.12.2006
                        49 - Pils, rozlew 7.12.2006
                        50 - Wiśniowe Ale, rozlew 7.12.2006
                        GAWEŁ

                        Comment

                        • wg2
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2004.07
                          • 264

                          #27
                          Dziś Pils 54 do butelek (3Blg) - wyszło 39 0,5l, zapowiada się smkowicie
                          GAWEŁ

                          Comment

                          • wg2
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2004.07
                            • 264

                            #28
                            Dziś Pils nr 52 zabutelkowany, na cześć mojej milości nazwany KASICZEK
                            GAWEŁ

                            Comment

                            • wg2
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2004.07
                              • 264

                              #29
                              Dziś Pils 55 w temp 8 poszłedł na cichą
                              GAWEŁ

                              Comment

                              • wg2
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2004.07
                                • 264

                                #30
                                Do butelek Irish Red Ale warka nr 53, wyszlo 42*0,5L.
                                GAWEŁ

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X