Moje pierwsze piwko

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marek-C
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.12
    • 848

    #16
    Przy temperaturach jakie opisujesz (23`C) to zrób ALE ze słodów. Tylko określ jeszcze czym dysponujesz: filtrator, kuchenka, gar do zacierania, śrutownik itd.

    ALE Cię po prostu powali na kolana!

    Marek

    ps. na dobrego lagera to niestety dopiero w zimie się porywaj i fermentuj w piwnicy.
    Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

    Comment

    • robert75n
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2006.08
      • 11

      #17
      Witam nie odzywałem się troszkę ,bo chciałem się podszkolić w robieniu piwa od podstaw, czytałem dużo postów na forum i teraz to mam całkiem mętlik w głowie ,może ktoś by był tak dobry i podał mi cały przepis lub linka do piwa z zacieraniem i dokładnie co i jak z tą temperaturą ,co do sprzętu to garnek ,kuchenkę mam jako śrutownik to myślałem o starym młynku do kawy co do filtratora to nie mam i nie wiem za bardzo po co on jest potrzebny , nie mam też termometru a wiem że on jest nie zbędny, jeżeli chodzi o rodzaj piwa to myślałem o tym co napisał @Marek-C , pozdrawiam i dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi.
      P.S. Piwko te co zrobiłem robi się coraz lepsze, nie wiem czy postoi 3 miesiące

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19261

        #18
        Filtrator jest niezbędny tak jak termometr, ale to pierwsze zrobisz we własnym zakresie do 30 zł. Rurka CPVC pare kolanek, trochę pracy piłką do cięcia, wężyk silikonowy i masz filtrator

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10769

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robert75n
          Witam nie odzywałem się troszkę ,bo chciałem się podszkolić w robieniu piwa od podstaw, czytałem dużo postów na forum i teraz to mam całkiem mętlik w głowie ,może ktoś by był tak dobry i podał mi cały przepis lub linka do piwa z zacieraniem i dokładnie co i jak z tą temperaturą ,co do sprzętu to garnek ,kuchenkę mam jako śrutownik to myślałem o starym młynku do kawy co do filtratora to nie mam i nie wiem za bardzo po co on jest potrzebny , nie mam też termometru a wiem że on jest nie zbędny, jeżeli chodzi o rodzaj piwa to myślałem o tym co napisał @Marek-C , pozdrawiam i dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi.
          P.S. Piwko te co zrobiłem robi się coraz lepsze, nie wiem czy postoi 3 miesiące
          skoro nie wiesz do czego służy filtrator oraz że termometr jest niezbędny to słabo studiowałeś forum
          zobacz tuitu
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          Przetwarzanie...
          X