No właśnie - może w BA mają pastucha :-) Wersja dla piwowarów z logiem Browamatora...
Ale lepiej nie zgłębiać tego tematu bo podzieli on losy wątku o rajtkach :-)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
P.S. Wersja z przelewaniem to b. dobry wybor
Jako kobieta zdecydowanie się nie zgadzam
Z tym zamykaniem na kłódkę tez sie nie zgadzam - kazdy początkujący piwowar niech zagląda parę razy dziennie do środka w celu obserwacji, jak wygląda cały proces. Tylko ostrożnie, bez plucia i kichania
Bez plucia i kichania traci to wszystko połowę uroku :-)
Tak serio to zajrzę na pewno kilka razy żeby obserwować proces...
Planuję temperaturę ok 18-20 stopni - tyle "dzierży" moje styropianowe cudeńko na 2 butelkach 1,5 litra :-)
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
Witam
Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
Wszystko...
Nocne Warzenie – Warszawski Browar Bazyliszek zaprasza na warzenie w swoim browarze!
Zwiedzanie browaru, aktywne uczestnictwo w całym procesie warzenia piwa, degustacja piw prosto z beczek oraz tanków – to zaledwie kilka atrakcji, przewidzianych w ramach „Nocnego Warzenia” w Warszawskim...
Comment