Warka 96 - Belgian Blond Ale warzone 03.11.2012
Zasyp:
Pilzneński- 3,3kg
Pszeniczny - 0,6kg
Wiedeński - 0,4kg
Cara Blond- 0,3kg
Cukier trzcinowy - 0,5kg
Chmiele
Brewers Gold granulat - 12g
EKG granulat - 12g
Styrian Goldings granulat - 18g
Fuggles granulat - 10g
Zacieranie:
Słody do 16l wody o temp. 55* + 2ml kwasu mlekowego
53 - 10'
63>61 - 25'
73>71 - 40'
PH - 5,4
Negatywna próba jodowa, podgrzane do 78 i filtracja
Gotowanie 70'
60' - Brewers Gold granulat - 12g + EKG granulat - 12g
20' - Styrian Goldings granulat - 18g + Fuggles granulat - 10g
15' - cukier trzcinowy
Wyszło 22l - 15,5 Blg
Zadane starterem drożdży Wyeast 1581 Belgian Stout
Zasyp:
Pilzneński- 3,3kg
Pszeniczny - 0,6kg
Wiedeński - 0,4kg
Cara Blond- 0,3kg
Cukier trzcinowy - 0,5kg
Chmiele
Brewers Gold granulat - 12g
EKG granulat - 12g
Styrian Goldings granulat - 18g
Fuggles granulat - 10g
Zacieranie:
Słody do 16l wody o temp. 55* + 2ml kwasu mlekowego
53 - 10'
63>61 - 25'
73>71 - 40'
PH - 5,4
Negatywna próba jodowa, podgrzane do 78 i filtracja
Gotowanie 70'
60' - Brewers Gold granulat - 12g + EKG granulat - 12g
20' - Styrian Goldings granulat - 18g + Fuggles granulat - 10g
15' - cukier trzcinowy
Wyszło 22l - 15,5 Blg
Zadane starterem drożdży Wyeast 1581 Belgian Stout
Comment