Warka 100 - Maori Barley Wine warzone 08.12.2012
Zasyp:
Pale ale- 6kg
Monachijski - 1,5kg
Crystal - 0,2kg
Ekstrakt słodowy jasny WES - 1,7kg
Łyżeczka gipsu
Chmiel
Pacific Gem granulat - 25g
Southern Cross granulat - 50g
Dr Rudi granulat - 50g
Kohatu granulat - 25g
Zacieranie:
Słody do 20l wody o temp. 70*
65>61 - 60'
74>72 - 30'
PH - 5,5
Negatywna próba jodowa, podgrzane do 78 i filtracja
Chmielenie 120'
60' - Pacific Gem granulat - 25g + Southern Cross granulat - 25g
15' - ekstrakt + 1g pożywki dla drożdży
10' - Southern Cross granulat - 25g + Dr Rudi granulat - 25g
0' - Dr Rudi granulat - 25g + Kohatu granulat - 25g
Wyszło 18l - 30 Blg
Zadane starterem drożdży BRY97
Zasyp:
Pale ale- 6kg
Monachijski - 1,5kg
Crystal - 0,2kg
Ekstrakt słodowy jasny WES - 1,7kg
Łyżeczka gipsu
Chmiel
Pacific Gem granulat - 25g
Southern Cross granulat - 50g
Dr Rudi granulat - 50g
Kohatu granulat - 25g
Zacieranie:
Słody do 20l wody o temp. 70*
65>61 - 60'
74>72 - 30'
PH - 5,5
Negatywna próba jodowa, podgrzane do 78 i filtracja
Chmielenie 120'
60' - Pacific Gem granulat - 25g + Southern Cross granulat - 25g
15' - ekstrakt + 1g pożywki dla drożdży
10' - Southern Cross granulat - 25g + Dr Rudi granulat - 25g
0' - Dr Rudi granulat - 25g + Kohatu granulat - 25g
Wyszło 18l - 30 Blg
Zadane starterem drożdży BRY97
Comment