Warka 153 - Witbier warzony 5.01.2018
Zasyp:
Pilzneński - 2,5 kg
Pszenica - 2,5 kg
Płatki owsiane - 0,5 kg
Łuska ryżowa - 0,3 kg
Chmiele:
Styrian Goldings gr - 22 g
Saaz gr - 18 g
Inne:
Kolendra - 10g
Skórka pomarańczy - 64g
Bergamotka - 20 g
Liście kaffiru - 5g
Zacieranie:
55 - 45'
64 - 90'
78 - 10'
Gotowanie 90'
60' - Styrian Goldings gr - 22 g
15' - Saaz gr- 18 g
5' - Kolendra - 10g + Skórka pomarańczy - 64g + Bergamotka - 20 g + Liście kaffiru - 5g
Wyszło 24l - 12 Blg
Po ostygnięciu zadane uwodnionymi BELGIAN WIT M21 Mangrove Jack's
Zasyp:
Pilzneński - 2,5 kg
Pszenica - 2,5 kg
Płatki owsiane - 0,5 kg
Łuska ryżowa - 0,3 kg
Chmiele:
Styrian Goldings gr - 22 g
Saaz gr - 18 g
Inne:
Kolendra - 10g
Skórka pomarańczy - 64g
Bergamotka - 20 g
Liście kaffiru - 5g
Zacieranie:
55 - 45'
64 - 90'
78 - 10'
Gotowanie 90'
60' - Styrian Goldings gr - 22 g
15' - Saaz gr- 18 g
5' - Kolendra - 10g + Skórka pomarańczy - 64g + Bergamotka - 20 g + Liście kaffiru - 5g
Wyszło 24l - 12 Blg
Po ostygnięciu zadane uwodnionymi BELGIAN WIT M21 Mangrove Jack's
Comment