Warka 8/2009 - Marcowe 14 Blg
Uwarzone dziś.
słody (4,0 kg):
pilźnieński ......................................... 3,0 kg
monachijski ....................................... 0,6 kg
Carahell ............................................... 0,2 kg
Caramunich ......................................... 0,2 kg
zakwaszający ....................................... 0,03 kg
zacieranie 64 C - 10 min
72 C - 50 min.
chmiele:
(90 min) marynka ............................ 30 g
(30 min) żatecki ............................. 10 g
(0 min) żatecki ............................. 10 g
Drożdże: WYEAST Bohemian Lager
Uwarzone dziś.
słody (4,0 kg):
pilźnieński ......................................... 3,0 kg
monachijski ....................................... 0,6 kg
Carahell ............................................... 0,2 kg
Caramunich ......................................... 0,2 kg
zakwaszający ....................................... 0,03 kg
zacieranie 64 C - 10 min
72 C - 50 min.
chmiele:
(90 min) marynka ............................ 30 g
(30 min) żatecki ............................. 10 g
(0 min) żatecki ............................. 10 g
Drożdże: WYEAST Bohemian Lager
Comment