W Dębicy kilka centymetrów śniegu, ostatnie tegoroczne "ale" już odfermentowało, najwyższa pora rozpocząć sezon "lagerowy".
W planie jest uwarzenie 4-5 warek pilsów 11 Blg, 2 warki marcowego 14 Blg oraz koźlak jasny i ciemny 16 Blg, doppelbock 18 Blg, porter bałtycki 22 Blg.
Co najmniej jeden pils zostanie uwarzony z dekokcją - na wrocławski konkurs.
Drożdże na ten sezon to Saflager S-23.
W planie jest uwarzenie 4-5 warek pilsów 11 Blg, 2 warki marcowego 14 Blg oraz koźlak jasny i ciemny 16 Blg, doppelbock 18 Blg, porter bałtycki 22 Blg.
Co najmniej jeden pils zostanie uwarzony z dekokcją - na wrocławski konkurs.
Drożdże na ten sezon to Saflager S-23.
Comment