Witam
Po prawie rocznej przerwie wracam do zabawy "w piwo"
Wlasnie studzi sie brzeczka, nic specjalnego, india pale ale john bull z breewkita (wlasnie - robil toto ktos?), mam nadzieje, ze tym razem tego nie zepsuje...
... prawie rok temu probowalem po raz pierwszy (standard, breewkit jasnego z BA), ale chyba zlalem zbyt wczesnie, przed koncem fermentacji do butelek, poza tym uzylem cukru (wiem, wiem...)... i strasznie drozdzowe bylo ... generalnie niektorym degustujacym przypominalo w smaku pszeniczne, a dalo sie wypic raczej po wczesniejszej konsumpcji 2 sklepowych... a to raczej nie o to chodzi w browarnictwie amatorskim...
a przy rozlewaniu pobilem sobie balingometr (pech to pech), wiec (sumujac wszystko) jakas taka przerwa po wazeniu nastala. ale piwko z pierwszej warki juz wyszlo... a ze z biegiem czasu "ciut" sie poprawilo, wiec jednak bedzie 2 (i trzecie tez) podejscie, na razie wciaz breewkity. Jak wyjdzie cokolwiek w miare smacznego - zabieram sie za zacieranie, bo sam proces baaardzo mi sie podoba
3majcie kciuki, a ja lece sprawdzic, ile to mamy juz stopni....
Po prawie rocznej przerwie wracam do zabawy "w piwo"
Wlasnie studzi sie brzeczka, nic specjalnego, india pale ale john bull z breewkita (wlasnie - robil toto ktos?), mam nadzieje, ze tym razem tego nie zepsuje...
... prawie rok temu probowalem po raz pierwszy (standard, breewkit jasnego z BA), ale chyba zlalem zbyt wczesnie, przed koncem fermentacji do butelek, poza tym uzylem cukru (wiem, wiem...)... i strasznie drozdzowe bylo ... generalnie niektorym degustujacym przypominalo w smaku pszeniczne, a dalo sie wypic raczej po wczesniejszej konsumpcji 2 sklepowych... a to raczej nie o to chodzi w browarnictwie amatorskim...
a przy rozlewaniu pobilem sobie balingometr (pech to pech), wiec (sumujac wszystko) jakas taka przerwa po wazeniu nastala. ale piwko z pierwszej warki juz wyszlo... a ze z biegiem czasu "ciut" sie poprawilo, wiec jednak bedzie 2 (i trzecie tez) podejscie, na razie wciaz breewkity. Jak wyjdzie cokolwiek w miare smacznego - zabieram sie za zacieranie, bo sam proces baaardzo mi sie podoba
3majcie kciuki, a ja lece sprawdzic, ile to mamy juz stopni....
Comment