A dzisiaj pszeniczka na WB-06 poszła prosto z burzliwej do beczek przy 2blg. Goździkowa, bananów prawie brak.
Nic nie dałem do refermentacji. Sama się powinna porządnie nagazować
Ta na 3068 też miała 2blg ale smaków pszeniczniaka to tam trzeba głęboko szukać. Miałem coś takiego dawno temu:
Zgarnąłem z wierzchu warstwę drożdży i poszło na cichą. A dlatego, że postanowiłem zrobić z tego coś a la wit.
W jednym fermentorze zalałem łyżeczkę zmielonej kolendry i skórkę startą z jednej cytryny i z jednego grejpfruta. Całość zalana szklanką wrzątku. Miało to iść do obu fermentorów ale smak skórki z grejpfruta strasznie paskudny jest i dałem tylko do jednego.
Do drugiego rozgniotłem w rękach cztery duże mandarynki sparzone wrzątkiem i łyżeczkę mielonej kolendry.
Początkowe blg 10. Będzie coś leciutkiego do popijania w gorące, letnie wieczory
Nic nie dałem do refermentacji. Sama się powinna porządnie nagazować
Ta na 3068 też miała 2blg ale smaków pszeniczniaka to tam trzeba głęboko szukać. Miałem coś takiego dawno temu:
Zgarnąłem z wierzchu warstwę drożdży i poszło na cichą. A dlatego, że postanowiłem zrobić z tego coś a la wit.
W jednym fermentorze zalałem łyżeczkę zmielonej kolendry i skórkę startą z jednej cytryny i z jednego grejpfruta. Całość zalana szklanką wrzątku. Miało to iść do obu fermentorów ale smak skórki z grejpfruta strasznie paskudny jest i dałem tylko do jednego.
Do drugiego rozgniotłem w rękach cztery duże mandarynki sparzone wrzątkiem i łyżeczkę mielonej kolendry.
Początkowe blg 10. Będzie coś leciutkiego do popijania w gorące, letnie wieczory
Comment