Jagody i Qubka pils końkurdowy nie był ostatni bo ja zająłem właśnie przed chwilą to zaszczytna miejsce,a było to tak:
#25
4,5 pils
0,5 monach
Zacieranie:
start ok 65*
4l dekoktu-10' w 72*/gotowanie 10* Tą czynność wykonano 3 razy czego efektem po godzinie miałem cały gar zacieru 71*.
Potrzymałem jeszcze 15' i filtracja.
Chmielenie:
3razy 23gr marynki od Pani Prezes
Zadamy gęstwą z #23
Zamierzamy też zabutelkować warkę #23
#25
4,5 pils
0,5 monach
Zacieranie:
start ok 65*
4l dekoktu-10' w 72*/gotowanie 10* Tą czynność wykonano 3 razy czego efektem po godzinie miałem cały gar zacieru 71*.
Potrzymałem jeszcze 15' i filtracja.
Chmielenie:
3razy 23gr marynki od Pani Prezes
Zadamy gęstwą z #23
Zamierzamy też zabutelkować warkę #23
Comment