#36 został w końcu zadany dwoma rodzajami drożdży bo saflagery nie wystartowały:
Munich Lagerami-1 fermentor
Czech Pilsami -2 fermentory
Wczoraj to na Munichach zostało przelane na cichą chociaż mogło iść bezpośrednio do butelek-po dwóch tygodniach w temperaturze 3:16 *C (jak było za ciepło na strychu to wystawiałem na zewnątrz ale zbytnio się nie przejmowałem temperaturą ) piwo klarowne a drożdże zbite jak beton na dnie.
Smaku nie próbowałem ani blg nie zmierzyłem choć to na Czech Pilsach ładniej pachnie.
Jako ciekawosta:to na Czech Pilsach fermentując w tych samych warunkach jeszcze piękną pianę ma.
Munich Lagerami-1 fermentor
Czech Pilsami -2 fermentory
Wczoraj to na Munichach zostało przelane na cichą chociaż mogło iść bezpośrednio do butelek-po dwóch tygodniach w temperaturze 3:16 *C (jak było za ciepło na strychu to wystawiałem na zewnątrz ale zbytnio się nie przejmowałem temperaturą ) piwo klarowne a drożdże zbite jak beton na dnie.
Smaku nie próbowałem ani blg nie zmierzyłem choć to na Czech Pilsach ładniej pachnie.
Jako ciekawosta:to na Czech Pilsach fermentując w tych samych warunkach jeszcze piękną pianę ma.
Comment