#18 - Briwn Ale - cicha
Dziś spory ruch w browarze:
Brown Ale zlałem na cichą po 5 dniach . Blg zapomniałem zmierzyć, ale powinno być OK, bo juz 2 dni temu piana zeszła. Stało w 19*, i w takiej temperaturze będzie cicha.
Przy okazji musiałem zlać Pale Ale do tanku rozlewczego (jutro rozlew, butelki wyprażone). Krótka burzliwa mu nie zaszkodziła, osadu było mało, klarowne. Trochę to zasługa tych WLP English Ale - grzecznie schodzą na dno i nie podnoszą się.
Procentuje mój zwyczaj nalewania wódki do rurki fermentacyjnej - dziś zastałem mojego najmłodszego synka bawiącego się rurką - wciska i wyciąga.... bedę miał tripela lekko zaprawionego Wódką Luksusową.
Dziś spory ruch w browarze:
Brown Ale zlałem na cichą po 5 dniach . Blg zapomniałem zmierzyć, ale powinno być OK, bo juz 2 dni temu piana zeszła. Stało w 19*, i w takiej temperaturze będzie cicha.
Przy okazji musiałem zlać Pale Ale do tanku rozlewczego (jutro rozlew, butelki wyprażone). Krótka burzliwa mu nie zaszkodziła, osadu było mało, klarowne. Trochę to zasługa tych WLP English Ale - grzecznie schodzą na dno i nie podnoszą się.
Procentuje mój zwyczaj nalewania wódki do rurki fermentacyjnej - dziś zastałem mojego najmłodszego synka bawiącego się rurką - wciska i wyciąga.... bedę miał tripela lekko zaprawionego Wódką Luksusową.
Comment