Potwierdzam. Na początku jak zacząłem się bawić w zacieranie, to myślałem, że w BA mi dali jakiś przeterminowany ten wskaźnik jodowy skrobi. Kiedy bym nie mierzył, nigdy się nie barwił, aż zacząłem mierzyć na samym początku zacierania - pięknie się zabarwia. I co teraz? W to sumie wiele z przepisów stawia pod znakiem zapytania. A zwłaszcza tę frazę "utrzymać temperaturę, aż do negatywnej próby jodowej" - zwykle nie mam co utrzymywać, bo już dawno mam negatywną.
Zdecydowanie to drugie, w chłodnicy żadnej filozofii nie ma. Zresztą poszedłem i zmierzyłem temp. wody w kranie 16C, na początku września to było jeszcze 20C.
To dobre.
Zdecydowanie to drugie, w chłodnicy żadnej filozofii nie ma. Zresztą poszedłem i zmierzyłem temp. wody w kranie 16C, na początku września to było jeszcze 20C.
To dobre.
Comment