Witam.
Niedawno kupiłem w Browamatorze gotowy zestaw surowców do warzenia piwa: ALT (wersję śrutowaną). Zasilony w wiedze z internetu zrobiłem całe piwo wg. instrukcji. Teraz od jakiego 1,5 miesiąca piwo jest zalen do butelek i stoi sobie w piwnicy. Kilka dni temu otowrzyłem z bratem dwa piwa. I teraz:
- kolor: piękny , klarowny
- pianka i gaz: jest
- zapach: pachnie browarkiem
- smak: i tu jest problem- smakuje ekstra tylko, że piwo czuć delikatnie drożdżami (które spoczęły na dnie butelki delikatną warstwą, mimo iż w momencie zlewania piwa było już klarowne).
Mam teraz pytania:
- Czy smak drożdży zniknie z czasem?
- Czy drożdże na dnie butelki to normlna sprawa?
Mój ojciec mówił, że dwnymi czsy było takie piwo w sklepach, że na dnie butelki widać było drożdże. Jak zapatrujecie na taką sprawę?
Pozdrawiam forumowczów.
Niedawno kupiłem w Browamatorze gotowy zestaw surowców do warzenia piwa: ALT (wersję śrutowaną). Zasilony w wiedze z internetu zrobiłem całe piwo wg. instrukcji. Teraz od jakiego 1,5 miesiąca piwo jest zalen do butelek i stoi sobie w piwnicy. Kilka dni temu otowrzyłem z bratem dwa piwa. I teraz:
- kolor: piękny , klarowny
- pianka i gaz: jest
- zapach: pachnie browarkiem
- smak: i tu jest problem- smakuje ekstra tylko, że piwo czuć delikatnie drożdżami (które spoczęły na dnie butelki delikatną warstwą, mimo iż w momencie zlewania piwa było już klarowne).
Mam teraz pytania:
- Czy smak drożdży zniknie z czasem?
- Czy drożdże na dnie butelki to normlna sprawa?
Mój ojciec mówił, że dwnymi czsy było takie piwo w sklepach, że na dnie butelki widać było drożdże. Jak zapatrujecie na taką sprawę?
Pozdrawiam forumowczów.
Comment