Pierwsze 10l przyszłego piwka (byc moze
) właśnie siedzi na burzliwej fermentacji a jest to jasne do którego użyłem:
słodu pilzeńskiego 2,5kg
słodu monachijskiego 0,5kg
ok. 25g szyszek chmielu goryczkowego Marynka
drożdży saflager S-23
Piwo miało 13*Blg ale po dwóch dobach po odfermentowaniu jest już tylko 4*Blg. Jakoś szybko to się wszystko potoczyło i oznak fermentacji też już nie widać ale troche zamieszałem więc może jeszcze się coś poruszą. Po weekendzie przeleję je na cichą i zobaczymy co dalej z tego wyjdzie...

słodu pilzeńskiego 2,5kg
słodu monachijskiego 0,5kg
ok. 25g szyszek chmielu goryczkowego Marynka
drożdży saflager S-23
Piwo miało 13*Blg ale po dwóch dobach po odfermentowaniu jest już tylko 4*Blg. Jakoś szybko to się wszystko potoczyło i oznak fermentacji też już nie widać ale troche zamieszałem więc może jeszcze się coś poruszą. Po weekendzie przeleję je na cichą i zobaczymy co dalej z tego wyjdzie...

Comment