Mikrobrowar Nadnarwiański warka nr 5

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szaleniec22
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.12
    • 15

Sluchaj jak zacierasz? Ja jestem pracownikiem browaru pracuje na warzelni ale w browarze to wszystko automatyka a nie wiem jak mozna zatrzec slod w domowych warunkach

Comment

• JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szaleniec22
      Sluchaj jak zacierasz? Ja jestem pracownikiem browaru pracuje na warzelni ale w browarze to wszystko automatyka a nie wiem jak mozna zatrzec slod w domowych warunkach
      To niewiarygodne
      MM961
      4:-)

Comment

• Rolek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 1038

(...)a nie wiem jak mozna zatrzec slod w domowych warunkach
        Normalnie. W jedną garść słód, w drugą garść słód i trzemy, aż furczy.

Comment

• Sherman
          Porucznik Browarny Tester
          • 2005.09
          • 305

Link nie z forum ale znajdziesz w tym artykule sporo informacji na temat zacierania.

Comment

• huanghua
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.10
            • 1910

W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
              Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
              SielskieWzgorze
              Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
              ...
              2024-02-19, 09:28
            • dadek
              Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
              dadek
              Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
              2023-12-05, 00:56
            • Grbuy
              Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
              Grbuy
              Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
              2023-11-30, 20:57
            • dadek
              Nošovice 238, Pivovar Radegast
              dadek
              Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
              2023-11-09, 20:59
            • dadek
              Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
              dadek
              Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
              2023-10-06, 00:10
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...