Browar Kapitański.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zAjkA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1089

Browar Kapitański.

Jako że są to początki browaru warka robiona jest z ekstraktów. Mam nadzieje że kolejna będzie już ze słodów.

Bursztynowe Ale. Obecnie fermentuje na cichej. Burzliwa zakończyła się po 5 dniach.

Skład:
    3.6 kg ekstraktu jasnego
    Drożdże Safale US-56 11,5g
    25g goryczki
    15g aromatu
    Wszystko na 15l wody.

Piątek lub sobota rozlew do różnorakich butelek. Zobaczymy co z tego wyjdzie
    Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
    Mam nadzieje że kolejna będzie już ze słodów.
    oraz że przerwa pomiędzy warkami nr 2 (obecna) i 3 będzie mniejsza niż między pierwszą i tą teraz opisywaną
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Wrocław, Zwycięska 14cc/b, Lobster Concept Store
      darekd
      Całkiem nowy lokal na wrocławskich Partynicach związany z Lobsterem.

Na ok. 20 kranach również piwa z innych browarów, w lodówce dodatkowo oprócz Lobstera widziałem m.in. Łażany, Schlenkerlę, belgijskie lambiki i krieki i inne.
      Jest też lana kombucha robiona na miejscu....
      2025-03-24, 00:45
    • ART
      Pinta, Hop Selection - Nelson Sauvin
      ART
      Mamy tutaj takiego delikwenta z Pinty. Dobra hazy IPA. Spożywczo wszystko jak należy, dobrze zbalansowana, wygląd zgodny z oczekiwaniem. Ale opisywana na ecie z perłową wstawką jest jako single hop. No więc można by pomyśleć że to nachmielone tylko Nelsonem. Ale po luknięciu pod kod QR z...
      2025-03-15, 13:34
    • Serokomlak
      Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
      Serokomlak
      Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
      2025-01-19, 21:34
    • dadek
      Belgia, Leuven, Borstelsstraat 20, Brouwerij De Coureur
      dadek
      Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
      2024-10-17, 01:22
    • Portomordo0203
      [Sprzedam] - Grainfather G30 rok 2020
      Portomordo0203
      Dzień dobry,

Mam do sprzedania kocioł zacierno-warzelny firmy Grainfather, model G30 dla warek o wielkości 20-25 litrów do warzenia piwa w warunkach domowych.

Cena: 2 500,0 zł

Urządzenie kupione było w styczniu 2020 roku w sklepie internetowym twójbrowar.pl (mam...
      2024-07-30, 13:15
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...