Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007
Collapse
X
-
Warka XXXV- Pszeniczne 11,2ºBlg (13-IX-2007r.)
Drożdze ruszyły aż miło. Powietrze ucieka co sekundę. W pomieszczeniu mam 18ºC a w tanku 25ºC. Mam nadzieję, że zejdzie. Ciekawe jak te 11,2ºBlg szybko zeżrą te drożdze, bo widzę że dojść napalone są tym razem.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
No trzeba coś też uwarzuć na święta (w końcu tuż tuż). A ile będzie warek to zależy tylko i wyłącznie od czasu (nie wiadomo co przyniesie N.Rok ).Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Warka XXXII- Pszeniczne 12,5ºBlg (03-IX-2007r.)
Dziś rozlane do 27 butelek 0,5l oraz 2 beczek 5l z dodatkiem 1,8l co zostawiłem do refermentacji.
Ogólnie piwo wyszło wyśmienite i bardzo mi smakowało. Wypiłem z pół litra-nie mogłem się powstrzymać-w smaku podobne do pszeniczniaka z Bierhale.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Warka XXXI- Wiejskie Pełne 12ºBlg (03-IX-2007r.)
Dziś zabutelkowałem z 1,5l rezerwy do 25 butelek 0,5l oraz 2 beczek 5l.
Z 12ºBlg spadło podczas burzliwej do 3,5ºBlg a podczas cichej do 3ºBlg.
Samo piwko bardzo klarowne i smakowite.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Warka XXXIII- Karmelowe 12ºBlg (07-IX-2007r.)
Z tym piwem mam jakiś problem z fermentacją. Otóż nadal jest gęsta mocna ciemna piana na powierzchni. Dziś już dzięsiąty dzień fermentacji burzliwej a tu drożdze pracują nadal. Czy te US-56 takie są? Fermentacja w 18ºC obecnie 19ºC jest.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
US56 utrzymują pianę do u.ś. A skąd wiesz że pracują? Bąbluje w rurce? Temperatura wyższa od otoczenia? Jezeli piana zaklejona drożdżami, to koniec fermentacji, zlewaj na cichą. W razie wątpliwości zmierz Blg.Comment
-
Warka XXXIII- Karmelowe 12ºBlg (07-IX-2007r.)
Dopiero dziś przelałem na cichą. Ach te drożdze w konia mnie zrobiły i tu duży błąd. Na razie jakieś kwaskowaty posmak-ciekawe do dalij. Obecnie jest 2,8ºBlg.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Comment