Warka XCIII- Wiejskie 13,2°Blg (06-X-2008r.)
Składniki:
- pilzeński 4,9 kg;
- mobachijski 1,1 kg;
- chmiel Marynka szyszki 50 g.
- chmiel Lubelski szyszki 45 g.
- drożdże S-04.
Zacieranie:
- 20l wody do 52°C
- 62°C i 10'
- 62°C i 40'
- 72°C i 30'
- podgrzanie do 78°C filtracja.
Filtrowanie:
Po 10' przerwy.
Wysładzanie:
-3*5l, reszta pi 2l
Chmielenie:
- 0' - Marynka
- 45'- Lubelski
- 60' chłodzenie.
Drożdze zadam jutro.
Wydajność 59%-słabo ale szybko- do 4h na całość.
Składniki:
- pilzeński 4,9 kg;
- mobachijski 1,1 kg;
- chmiel Marynka szyszki 50 g.
- chmiel Lubelski szyszki 45 g.
- drożdże S-04.
Zacieranie:
- 20l wody do 52°C
- 62°C i 10'
- 62°C i 40'
- 72°C i 30'
- podgrzanie do 78°C filtracja.
Filtrowanie:
Po 10' przerwy.
Wysładzanie:
-3*5l, reszta pi 2l
Chmielenie:
- 0' - Marynka
- 45'- Lubelski
- 60' chłodzenie.
Drożdze zadam jutro.
Wydajność 59%-słabo ale szybko- do 4h na całość.
Comment