Zaloguj lub dołącz
Logging in...
Zapamiętać?
Zaloguj
Zapomniane hasło lub nazwa Użytkownika?
lub
Dołącz
Zaloguj się przez
Facebook
Forum
Sklep
Dziennik Piwny
Browary
Nowe wątki
Dzisiejsze wpisy
Kto i gdzie
BrowarBizony
Wydarzenia
Home
Forum
Piwo
Browarnictwo amatorskie
Twoje warzenie
Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007
Collapse
X
Collapse
Posty
Ostatnia aktywność
Photos
Wyszukiwanie
Strona
z
54
Filtruj
Czas
Wszystkie
Dzisiaj
Ostatni tydzień
Ostatni miesiąc
Pokaż
Wszystko
Tylko dyskusje
Tylko zdjęcia
Tylko filmy
Tylko linki
Tylko ankiety
Tylko wydarzenia
Filtered by:
Clear All
new posts
Previous
1
40
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
template
Nast.
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#736
2009-01-15, 20:28
Warka CXI - Czerwono bana 11,5°Blg (30-XII-2008r.)
Dziś zlałem na cichą.
Zeszło na 3,7°Blg.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#737
2009-01-15, 20:31
Oczywiście Warka CVIII- Pils 11,7°Blg (8-XII-2008r.)
Zabutelkowałem do 3 butelek 2l oraz 33 butelek półlitrowych z dodatkiem 1,4l rezerwy.
Zeszło na 3,3°Blg i będzie miało 5% alk.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#738
2009-01-23, 19:11
Warka CXII - Imbirowe 11,8°Blg (30-XII-2008r.)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
mwa
Wyświetlenie odpowiedzi
Też przelane na cichą. Zeszło na , a pieron wie, bo nie zapisane.
Zeszło na 3°Blg.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#739
2009-01-23, 20:19
Warka CIX- Pils 12,1°Blg (15-XII-2008r.)
Dziś zabutelkowałem z dodatkiem 1,4l rezerwy do 49 butelek półlitrowych.
Zeszło na 3,1°Blg i będzie miało 5,4% alk.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#740
2009-01-26, 20:07
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
mwa
Wyświetlenie odpowiedzi
Dziś przymierzałem taboret gazowy. Spisuje się świetnie, na sprawdzenie wybrałem miód pitny-ciekawe co z tego będzie.
Jutro może coś uwarzę jakieś jasne, jak się nie wkurwie na amen.
No dziś zlałem miód na cichą.
Trójniak zszedł na 31Blg-czy tyla styknie, bo wydaje się słodki?
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#741
2009-01-26, 20:11
Warka CXIII - Porter Bałtycki 22,5°Blg (26-I-2009r.)
Dziś uwarzyłem portera ale zgubiłem jego skład. Jak się znajdzie to opiszę.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
jkocurek
Major Piwnych Rewolucji
Rejestracja:
2006.12
Posty:
1030
Share
Tweet
#742
2009-01-26, 21:14
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
mwa
Wyświetlenie odpowiedzi
No dziś zlałem miód na cichą.
Trójniak zszedł na 31Blg-czy tyla styknie, bo wydaje się słodki?
31°Blg?? Nie, no tyle to on może mieć przed fermentacją a nie po.
Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
Wiadomość
Anuluj
Stasiek
Kapitan Lagerowej Marynarki
Rejestracja:
2007.02
Posty:
609
Share
Tweet
#743
2009-01-26, 21:21
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
jkocurek
Wyświetlenie odpowiedzi
31°Blg?? Nie, no tyle to on może mieć przed fermentacją a nie po.
A może 3
,
1°blg?
No, ale wtedy to już chyba słodki nie powinien się wydawać...
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#744
2009-01-26, 21:25
Hee, no to jo już zgupioł.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#745
2009-01-27, 09:01
Warka CXIII - Porter Bałtycki 22,5°Blg (26-I-2009r.)
Hee, kartka sie znolazła:
Składniki:
- pilzeński 2,5 kg;
- monachijski 1,2 kg;
- wiedeński 1,2 kg;
- carared 0,4 kg;
- karmeloewy ciemny 0,4 kg;
- caraamber 0,4kg;
- pszeniczny jasny 0,45 kg;
- palony żywiecki 0,4 kg;
- carafa 42 g;
- ekstakt ok. 2l;
- chmiel Marynka granulat 70 g;
- chmiel Lubelski granulat 35 g;
- drożdże gęstwa Budvar Lager.
Zacieranie:
- 20l wody słód do 53°C
- 52°C i 10'
- 64-622°C i 30'
- 72°C i 30'
- podgrzanie do 76°C filtracja.
Filtrowanie:
Po 10' przerwy.
Wysładzanie:
-po 4l
Chmielenie:
- 0' - marynka
- 45' - lubelski
- 60' - chłodzenie.
Drożdze zadałem dziś rano w 13°C
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10768
Share
Tweet
#746
2009-01-27, 11:46
ten porter to 20 l ?
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#747
2009-01-27, 13:05
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
ten porter to 20 l ?
Trocha więcej, musza sprawdzić.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10768
Share
Tweet
#748
2009-01-27, 13:17
warzę dzisiaj portera i zastanawiałem się nad chmieleniem i wklepałem twoje chmiele do beer tolsa i wyszło mi przy 20 l ponad 100 IBU
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#749
2009-01-27, 13:34
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
warzę dzisiaj portera i zastanawiałem się nad chmieleniem i wklepałem twoje chmiele do beer tolsa i wyszło mi przy 20 l ponad 100 IBU
No zazwyczaj warza ok 25-27l, ale teros bydzie nie co mnij.
Ostatnio choć było duże nachmielenie wcale tego nie było aż tak czuć.
Last edited by
mwa
;
2009-01-27, 13:35
.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#750
2009-01-28, 08:13
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
ten porter to 20 l ?
Wyszło 24l + 1,3l na refermentację.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
Previous
1
40
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
template
Nast.
Przetwarzanie...
Tak
Nie
OK
OK
Anuluj
X
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎
☕
Comment