Zaloguj lub dołącz
Logging in...
Zapamiętać?
Zaloguj
Zapomniane hasło lub nazwa Użytkownika?
lub
Dołącz
Zaloguj się przez
Facebook
Forum
Sklep
Dziennik Piwny
Browary
Nowe wątki
Dzisiejsze wpisy
Kto i gdzie
BrowarBizony
Wydarzenia
Home
Forum
Piwo
Browarnictwo amatorskie
Twoje warzenie
Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007
Collapse
X
Collapse
Posty
Ostatnia aktywność
Photos
Wyszukiwanie
Strona
z
54
Filtruj
Czas
Wszystkie
Dzisiaj
Ostatni tydzień
Ostatni miesiąc
Pokaż
Wszystko
Tylko dyskusje
Tylko zdjęcia
Tylko filmy
Tylko linki
Tylko ankiety
Tylko wydarzenia
Filtered by:
Clear All
new posts
Previous
1
2
42
47
48
49
50
51
52
53
54
template
Nast.
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#766
2009-02-13, 17:48
Warka CXIV - Jasne Pełne 12,5°Blg (29-I-2009r.)
Dziś przelałem na cichą.
Spadło na 4°Blg.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#767
2009-02-13, 17:49
Warka CXVII - Pszeniczne 12,8°Blg (06-II-2009r.)
Tydzień minął a tu dalej bulgoto
.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#768
2009-02-14, 15:04
Warka CXVII - Pszeniczne 12,8°Blg (06-II-2009r.)
Dziś zlałem na cichą. Poleży góra tydzień, bo za tydzień będzie w Krakowie.
Spadło na 2,9°Blg.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10768
Share
Tweet
#769
2009-02-14, 15:13
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
mwa
Wyświetlenie odpowiedzi
Dziś zlałem na cichą. Poleży góra tydzień, bo za tydzień będzie w Krakowie.
Spadło na 2,9°Blg.
będziesz serwował z kaga ?
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#770
2009-02-14, 17:00
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
będziesz serwował z kaga ?
Nie, za tydzień do flaszek,
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
anteks
Generał Wszelkich Fermentacji
🥛
🥛
🥛
Rejestracja:
2003.08
Posty:
10768
Share
Tweet
#771
2009-02-14, 17:11
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
mwa
Wyświetlenie odpowiedzi
Nie, za tydzień do flaszek,
a kiedy się nagazuje ?
Mniej książków więcej piwa
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#772
2009-02-14, 17:29
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
a kiedy się nagazuje ?
No, z 3 tygodnie będzie miało czasu na konkurs
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#773
2009-02-20, 20:22
Warka CXVII - Pszeniczne 12,8°Blg (06-II-2009r.)
Dziś zabutelkowałem do 52 butelek 0,5l z 2l rezerwy.
Zeszło na 2,9°Blg a będzie miało 6% alk.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#774
2009-02-20, 20:23
Warka CXV - Miejskie 11°Blg (04-II-2009r.)
Przelałem na cichą. Zeszło na 3,5°Blg
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#775
2009-02-23, 19:21
Warka CXVI - Śląskie 12,1°Blg (04-II-2009r.)Dziś
Dziś zlane na cichą. Zeszło na 3,9°Blg.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#776
2009-02-23, 19:33
Warka CXIII - Porter Bałtycki 22,5°Blg (26-I-2009r.)
Nadal fermentuje, powoli ale jeszcze.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#777
2009-02-23, 19:48
Warka CXVIII - Koziołek pieronek 15,9°Blg (23-II-2009r.)
Składniki:
- pilzeński 4,0 kg;
- monachijski 1,0 kg;
- carapils 0,5kg;
- caraaroma 0,4kg;
- pszeniczny czekoladowy 0,2 kg;
- palony żywiecki 0,05 kg;
- chmiel Marynka szyszki 40g;
- chmiel Lubelski szyszki 20 g;
- drożdże S-23.
Zacieranie:
- 22l wody i słód
- 52°C i 10'
- 64-62°C i 20'
- 72°C i 25'
- podgrzanie do 76°C filtracja.
Filtrowanie:
Po 10' przerwy.
Wysładzanie:
-po 5l
Chmielenie:
- 0' - Marynka;
- 40- Lubelski i ekstrakt;
- 60' - chłodzenie.
Drożdze zadam jutro.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#778
2009-02-23, 20:06
Warka CXIX - Pieron Mocne 14,3°Blg (23-II-2009r.)
Miał być majowy koźlak, ale coś za wodnity
Składniki:
- pilzeński 4,5 kg;
- monachijski 0,5 kg;
- carapils 0,5kg;
- chmiel Marynka szyszki 40g;
- chmiel Lubelski szyszki 20 g;
- drożdże S-23.
Zacieranie:
- 24l wody i słód
- 52°C i 10'
- 64-62°C i 20'
- 72°C i 25'
- podgrzanie do 76°C filtracja.
Filtrowanie:
Po 10' przerwy.
Wysładzanie:
-po 5l
Chmielenie:
- 0' - Marynka;
- 40- Lubelski i ekstrakt;
- 60' - chłodzenie.
Drożdze zadam jutro.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#779
2009-02-24, 14:53
Warka CXVIII - Koziołek pieronek 15,9°Blg (23-II-2009r.)
Dziś drożdze rozsypałem w 16°C.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
mwa
Pułkownik Chmielowy Ekspert
Rejestracja:
2003.01
Posty:
5071
Share
Tweet
#780
2009-02-24, 14:53
Warka CXIX - Pieron Mocne 14,3°Blg (23-II-2009r.)
Dziś drożdze rozsypałem w 12°C.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
Wiadomość
Anuluj
Previous
1
2
42
47
48
49
50
51
52
53
54
template
Nast.
Przetwarzanie...
Tak
Nie
OK
OK
Anuluj
X
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎
☕
Comment