Dziś:
- warka 1- butelki przeniesione w chłodniejsze miejsce-14st po trzech dniach po butelkowaniu.
- warka 2- nadal trwa burzliwa fermentacja. Obecnie ma 8,5st. fermentacji w pomieszczeniu 8st. Piana nadal ma niecałe 1cm, ale nic się nie zmienia.
- warka 3 po prawie 48h od zadania drożdzy piana opadła, ale nadal powierzchnia jest pokryta. Temp. otoczenia 17 st. a w tanku 20st.
- warka 4 rano piana była dojść ładna, obecnie po 21h od zadania drożdzy mają prawie 2,5cm. W pomieszczeniu jest 17, a w tanku nie całe 22st. (myślałem że też będzie ok 19-20 st.-będę musiał trochę schłodzić) .
- warka 1- butelki przeniesione w chłodniejsze miejsce-14st po trzech dniach po butelkowaniu.
- warka 2- nadal trwa burzliwa fermentacja. Obecnie ma 8,5st. fermentacji w pomieszczeniu 8st. Piana nadal ma niecałe 1cm, ale nic się nie zmienia.
- warka 3 po prawie 48h od zadania drożdzy piana opadła, ale nadal powierzchnia jest pokryta. Temp. otoczenia 17 st. a w tanku 20st.
- warka 4 rano piana była dojść ładna, obecnie po 21h od zadania drożdzy mają prawie 2,5cm. W pomieszczeniu jest 17, a w tanku nie całe 22st. (myślałem że też będzie ok 19-20 st.-będę musiał trochę schłodzić) .
Comment