Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
Wyświetlenie odpowiedzi
Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek Wyświetlenie odpowiedziNie. To samo co US-05 to było chyba US-56 czy jakoś tak.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziJak się okazało mam ostanią wg spisu T-58, ale byłem przekonany, że to te same drożdze, nawet ta sama kolorystyka jest.
US-05
T-58Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziNo to setna warka już uwarzona. Powoli podzielę się informacjami.
Każdy piwowar zna tylko dziesiątą część tej receptury, a spotykają się raz w roku podczas pierwszej pełni księżyca...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Warka XCVI- Wiejskie Mocne 14°Blg (22-X-2008r.)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziDziś zlałem na cichą. Zeszło na 4,9°Blg.
coś te drożdze słabo już pracują.
Spadło na 4°Blg.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzihehe... Tajemnice przed-konkursowe?
Każdy piwowar zna tylko dziesiątą część tej receptury, a spotykają się raz w roku podczas pierwszej pełni księżyca...
Wstałem przed trzecią, a teraz wróciłem i w wolnym czasie uzupełnię notatki, bo chciałbym też spędzić trochę dnia z rodzinkąPozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Mięczak! Dobra. Tak czy owaka gratuluję stu warek!Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Warka XCIX- Flaps 13,2°Blg (06-X-2008r.)
Składniki:
- pilzeński 4 kg;
- karmel ciemny 0,15 kg;
- caraaroma 0,5 kg;
- karmel jasny 0,6 kg;
- chmiel Marynka szyszki 45 g.
- chmiel Lubelski szyszki 45 g.
- drożdże S-04.
Zacieranie:
- 18l wody do 55°C
- 52°C i 10'
- 66-67°C i 75'
- podgrzanie do 78°C filtracja.
Filtrowanie:
Po 30' przerwy.
Wysładzanie:
-4l
Chmielenie:
- 0' - Marynka
- 50'- Lubelski
- 60' chłodzenie.
Drożdze zadam jutro.
Wydajność 67%.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi06-X-2008r.(...)Drożdze zadam jutro.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Warka XCIX- Flaps 13,2°Blg (10-XI-2008r.)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziChyba coś namieszałeś? 5 dni to chyba nie chłodzisz?Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Comment