Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

    Warka C- Setno Warka 18,8°Blg (10-XI-2008r.)

    No i ta Setno Warka
    Tripel.
    Składniki:
    - pilzeński 5,75 kg;
    - monachijski 0,75 kg;
    - carapils 0,6 kg;
    - chmiel Marynka szyszki 40 g.
    - chmiel Lubelski szyszki 40 g.
    - cukier biały 0,4 kg;
    - cukier kandyzowany 0,5 kg;
    -mech irlandzki 5g;
    - drożdże T-58.

    Zacieranie:
    - 21l wody do 55°C
    - 52°C i 10'
    - 66-65°C i 90'
    - podgrzanie do 76°C filtracja.

    Filtrowanie:
    Po 30' przerwy.

    Wysładzanie:
    -4l

    Chmielenie:
    - 0' - Marynka;
    - 35' - cukier
    - 50' - Lubelski + mech irlandzki
    - 60' - chłodzenie.


    Drożdze zadam jutro.
    Pozdrawiam Cię !!!!

    Comment

    • mark33
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.04
      • 3283

      Przyjmij me gratulacje , w moim tempie będę miał stówe za 9 lat

      Comment

      • mwa
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2003.01
        • 5071

        Hee, dzięki.
        Miał być też gadżet okolicznościowy, ale na poczcie gdzieś utknęło.
        Pozdrawiam Cię !!!!

        Comment

        • mwa
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2003.01
          • 5071

          Warka XCIX- Flaps 13,2°Blg (10-XI-2008r.)

          Dziś rano rozsypałem drożdże po powierzchni w temp. 17°C.
          Pozdrawiam Cię !!!!

          Comment

          • mwa
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2003.01
            • 5071

            Warka C- Setno Warka 18,8°Blg (10-XI-2008r.)

            Rozsypałem drożdże po piwierzchni, ale torebka wpadła mi do środka. Czym prędzej wyciągłem, ale już mam kwaśne myśli (choć raz było podobnie i nic).
            Pozdrawiam Cię !!!!

            Comment

            • mwa
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2003.01
              • 5071

              Warka C- Setno Warka 18,8°Blg (10-XI-2008r.)

              No i już bulko-mom nadzieja, że bydzie zicher.
              Pozdrawiam Cię !!!!

              Comment

              • mwa
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2003.01
                • 5071

                Warka C- Setno Warka 18,8°Blg (10-XI-2008r.)

                Jubileuszowy otwieracz.
                Pozdrawiam Cię !!!!

                Comment

                • mwa
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2003.01
                  • 5071

                  Warka XCV- Wiejskie 12,5°Blg (20-X-2008r.)

                  Dziś rozlane z dodatkiem 1,5l rezerwy do 4 beczek 5l oraz 10 butelek 0,5l.
                  Zeszło na 2,7°Blg i będzie miało 5,8% Alk.
                  Pozdrawiam Cię !!!!

                  Comment

                  • mwa
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2003.01
                    • 5071

                    Warka XCVIII- Milk Stout 15,3°Blg(03-XI-2008r.)

                    Przelałem na cichą. Zeszło na 6,8°Blg.
                    Pozdrawiam Cię !!!!

                    Comment

                    • mwa
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2003.01
                      • 5071

                      Warka CI- IPA 15°Blg (17-XI-2008r.)

                      IPA
                      Składniki:
                      - pilzeński 4,42 kg;
                      - monachijski 0,78 kg;
                      - caramunich 0,32 kg;
                      - caraaroma 0,42 kg;
                      - chmiel Marynka szyszki 52 g.
                      - chmiel Lubelski szyszki 65g.
                      - cukier biały 0,4 kg;
                      -mech irlandzki 5g;
                      - drożdże US-05.

                      Zacieranie:
                      - 18l wody do 55°C
                      - 52°C i 10'
                      - 66-65°C i 90'
                      - podgrzanie do 76°C filtracja.

                      Filtrowanie:
                      Po 30' przerwy.

                      Wysładzanie:
                      -4l

                      Chmielenie:
                      - 0' - Marynka;
                      - 30' - Lubelski 35g;
                      - 45' - cukier + mech irlandzki
                      - 55' - Lubelski 30g;
                      - 60' - chłodzenie.


                      Drożdze zadam jutro.
                      Pozdrawiam Cię !!!!

                      Comment

                      • mwa
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2003.01
                        • 5071

                        Warka CI- IPA 15°Blg (17-XI-2008r.)

                        Drożdże rozsypałem po powierzchni. Temp. spadła do 16°C.
                        Pozdrawiam Cię !!!!

                        Comment

                        • jkocurek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.12
                          • 1030

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
                          Temp. spadła do 16°C.
                          Zimno, Adaś. Zimno! Nie wiem czy Ci te US-05 ruszą.
                          Pozdrawiam,
                          Jacek
                          Świentechlywiki

                          Comment

                          • mwa
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2003.01
                            • 5071

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek Wyświetlenie odpowiedzi
                            Zimno, Adaś. Zimno! Nie wiem czy Ci te US-05 ruszą.
                            Ruszą, przeniosłem do cieplejszego.
                            Pozdrawiam Cię !!!!

                            Comment

                            • mwa
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2003.01
                              • 5071

                              Warka XCIX- Flaps 13,2°Blg (10-XI-2008r.)

                              Przelałem na cichą. Zeszło na 4,3°Blg
                              Pozdrawiam Cię !!!!

                              Comment

                              • mwa
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2003.01
                                • 5071

                                Warka XCVII- Świąteczne 13,2°Blg (30-X-2008r.)

                                Zabutelkowane z dodatkiem 2l rezerwy do 50 butelek. Piwo zeszło na 3,5°Blg, a będzie miało 5,8% alk.
                                Pozdrawiam Cię !!!!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X