Warka C- Setno Warka 18,8°Blg (10-XI-2008r.)
Składniki:
- pilzeński 5,75 kg;
- monachijski 0,75 kg;
- carapils 0,6 kg;
- chmiel Marynka szyszki 40 g.
- chmiel Lubelski szyszki 40 g.
- cukier biały 0,4 kg;
- cukier kandyzowany 0,5 kg;
-mech irlandzki 5g;
- drożdże T-58.
Zacieranie:
- 21l wody do 55°C
- 52°C i 10'
- 66-65°C i 90'
- podgrzanie do 76°C filtracja.
Filtrowanie:
Po 30' przerwy.
Wysładzanie:
-4l
Chmielenie:
- 0' - Marynka;
- 35' - cukier
- 50' - Lubelski + mech irlandzki
- 60' - chłodzenie.
Drożdze zadam jutro.
No i ta Setno Warka
Tripel.Składniki:
- pilzeński 5,75 kg;
- monachijski 0,75 kg;
- carapils 0,6 kg;
- chmiel Marynka szyszki 40 g.
- chmiel Lubelski szyszki 40 g.
- cukier biały 0,4 kg;
- cukier kandyzowany 0,5 kg;
-mech irlandzki 5g;
- drożdże T-58.
Zacieranie:
- 21l wody do 55°C
- 52°C i 10'
- 66-65°C i 90'
- podgrzanie do 76°C filtracja.
Filtrowanie:
Po 30' przerwy.
Wysładzanie:
-4l
Chmielenie:
- 0' - Marynka;
- 35' - cukier
- 50' - Lubelski + mech irlandzki
- 60' - chłodzenie.
Drożdze zadam jutro.
Comment