Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

    Warka CX- Cianias 10,5°Blg (29-XII-2008r.)

    Dziś rozlałem z dodatkiem 1,3l rezerwy do 52 butelek 0,5l.
    Zeszło na 2,8°Blg i będzie miało 4,5% alk.
    Pozdrawiam Cię !!!!

    Comment

    • mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

      Warka CXIV - Jasne Pełne 12,5°Blg (29-I-2009r.)

      Składniki:
      - pilzeński 4,4 kg;
      - carapils 0,4 kg;
      - monachijski 0,4 kg;
      - trochę zakwaszającego 60 g;
      - chmiel Marynka granulat 120 g;
      - drożdże gęstwa Budvar Lager

      Zacieranie:
      - 18l wody słód do 53°C
      - 52°C i 10'
      - 64-62°C i 25'
      - 72°C i 25'
      - podgrzanie do 76°C filtracja.

      Filtrowanie:
      Po 10' przerwy.

      Wysładzanie:
      -po 4l

      Chmielenie:
      - 0' - 60g;
      - 45' - 30g'
      - 55' - 30g;
      - 60' - chłodzenie.

      Drożdze zadam później. Wydajność 65%.
      Pozdrawiam Cię !!!!

      Comment

      • mwa
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2003.01
        • 5071

        Warka CXIV - Jasne Pełne 12,5°Blg (29-I-2009r.)

        Dziś drożdze zadałem w 10°C.
        Pozdrawiam Cię !!!!

        Comment

        • mwa
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2003.01
          • 5071

          Hee, dziś w 7h dwa piwa uwarzone i dwa zabutelkowane.
          Pozdrawiam Cię !!!!

          Comment

          • granat862
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2004.12
            • 945

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
            Hee, dziś w 7h dwa piwa uwarzone i dwa zabutelkowane.
            Tuz to prawie produkcja masowa
            Jeszcze trochę a KP poczuje oddech "PIERONA" na karku
            Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

            Comment

            • mwa
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2003.01
              • 5071

              Warka CXI - Czerwono bana 11,5°Blg (30-XII-2008r.)

              Dziś zabutelkowałem z dodatkiem 1,3l rezerwy do 52 butelek 0,5l.
              Spadło do 3,4°Blg i będzie miało 5% alk.
              Pozdrawiam Cię !!!!

              Comment

              • mwa
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2003.01
                • 5071

                Warka CXII - Imbirowe 11,8°Blg (30-XII-2008r.)

                Dziś zabutelkowałem z dodatkiem 1,3l rezerwy do 49 butelek 0,5l.
                Spadło do 2,9°Blg i będzie miało 5,3% alk.
                Pozdrawiam Cię !!!!

                Comment

                • mwa
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2003.01
                  • 5071

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika granat862 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Tuz to prawie produkcja masowa
                  Jeszcze trochę a KP poczuje oddech "PIERONA" na karku
                  KP może nie, ale GZ tak, bo Brackiego już nie kupuję. Ale to dobrze, bo od grudnia nie mam gdzie kupić
                  Pozdrawiam Cię !!!!

                  Comment

                  • mwa
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2003.01
                    • 5071

                    Warka CXV - Miejskie 11°Blg (04-II-2009r.)

                    Składniki:
                    - pilzeński 4,7 kg;
                    - carapils 0,5 kg;
                    - trochę zakwaszającego;
                    - chmiel Marynka granulat 120 g;
                    - drożdże S-23

                    Zacieranie:
                    - 18l wody słód do 53°C
                    - 52°C i 10'
                    - 64-62°C i 25'
                    - 72°C i 20'
                    - podgrzanie do 76°C filtracja.

                    Filtrowanie:
                    Po 10' przerwy.

                    Wysładzanie:
                    -po 4l

                    Chmielenie:
                    - 0' - 60g;
                    - 45' - 30g'
                    - 55' - 30g;
                    - 60' - chłodzenie.

                    Drożdze zadam później. Wydajność 59%.
                    Pozdrawiam Cię !!!!

                    Comment

                    • mwa
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2003.01
                      • 5071

                      Warka CXVI - Śląskie 12,1°Blg (04-II-2009r.)

                      Składniki:
                      - pilzeński 4,7 kg;
                      - carapils 0,5 kg;
                      - trochę zakwaszającego;
                      - chmiel Marynka granulat 120 g;
                      - drożdże S-23

                      Zacieranie:
                      - 18l wody słód do 53°C
                      - 52°C i 10'
                      - 64-62°C i 25'
                      - 72°C i 20'
                      - podgrzanie do 76°C filtracja.

                      Filtrowanie:
                      Po 10' przerwy.

                      Wysładzanie:
                      -po 4l

                      Chmielenie:
                      - 0' - 60g;
                      - 45' - 30g'
                      - 55' - 30g;
                      - 60' - chłodzenie.

                      Drożdze zadam później. Wydajność 65%.
                      Pozdrawiam Cię !!!!

                      Comment

                      • mwa
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2003.01
                        • 5071

                        Warka CXV - Miejskie 11°Blg (04-II-2009r.)

                        Drożdze rozsypałem w 13°C.
                        Pozdrawiam Cię !!!!

                        Comment

                        • mwa
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2003.01
                          • 5071

                          Warka CXVI - Śląskie 12,1°Blg (04-II-2009r.)

                          Drożdze rozsypałem w 16°C.
                          Pozdrawiam Cię !!!!

                          Comment

                          • mwa
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2003.01
                            • 5071

                            Dziś po robocie pszeniczka w garcu bydzie
                            Pozdrawiam Cię !!!!

                            Comment

                            • mwa
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2003.01
                              • 5071

                              Warka CXVII - Pszeniczne 12,8°Blg (06-II-2009r.)

                              Składniki:
                              - pilzeński 1,8 kg;
                              - pszeniczny 3,5 kg;
                              - trochę zakwaszającego;
                              - chmiel Lubelski granulat 50 g;
                              - drożdże WB-06

                              Zacieranie:
                              - 18l wody słód do 44°C i 15'
                              - 52°C i 10'
                              - 64-62°C i 25'
                              - 72°C i 25'
                              - podgrzanie do 76°C filtracja.

                              Filtrowanie:
                              Po 10' przerwy.

                              Wysładzanie:
                              -po 4l

                              Chmielenie:
                              - 0' - 25g;
                              - 45' - 10g'
                              - 55' - 15g;
                              - 60' - chłodzenie.

                              Drożdze zadałem po schłodzeniu na 24°C. Wydajność 67%.
                              Pozdrawiam Cię !!!!

                              Comment

                              • mwa
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2003.01
                                • 5071

                                Kolejne piwo to Majowy Koźlak jak tylko coś zleję na cichą. Słód ześrutowany.
                                Pozdrawiam Cię !!!!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X