Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

    Warka CXIV - Jasne Pełne 12,5°Blg (29-I-2009r.)

    Dziś przelałem na cichą.
    Spadło na 4°Blg.
    Pozdrawiam Cię !!!!

    Comment

    • mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

      Warka CXVII - Pszeniczne 12,8°Blg (06-II-2009r.)

      Tydzień minął a tu dalej bulgoto .
      Pozdrawiam Cię !!!!

      Comment

      • mwa
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2003.01
        • 5071

        Warka CXVII - Pszeniczne 12,8°Blg (06-II-2009r.)

        Dziś zlałem na cichą. Poleży góra tydzień, bo za tydzień będzie w Krakowie.
        Spadło na 2,9°Blg.
        Pozdrawiam Cię !!!!

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
          Dziś zlałem na cichą. Poleży góra tydzień, bo za tydzień będzie w Krakowie.
          Spadło na 2,9°Blg.
          będziesz serwował z kaga ?
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • mwa
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2003.01
            • 5071

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
            będziesz serwował z kaga ?
            Nie, za tydzień do flaszek,
            Pozdrawiam Cię !!!!

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10768

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie, za tydzień do flaszek,
              a kiedy się nagazuje ?
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • mwa
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2003.01
                • 5071

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                a kiedy się nagazuje ?
                No, z 3 tygodnie będzie miało czasu na konkurs
                Pozdrawiam Cię !!!!

                Comment

                • mwa
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2003.01
                  • 5071

                  Warka CXVII - Pszeniczne 12,8°Blg (06-II-2009r.)

                  Dziś zabutelkowałem do 52 butelek 0,5l z 2l rezerwy.
                  Zeszło na 2,9°Blg a będzie miało 6% alk.
                  Pozdrawiam Cię !!!!

                  Comment

                  • mwa
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2003.01
                    • 5071

                    Warka CXV - Miejskie 11°Blg (04-II-2009r.)

                    Przelałem na cichą. Zeszło na 3,5°Blg
                    Pozdrawiam Cię !!!!

                    Comment

                    • mwa
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2003.01
                      • 5071

                      Warka CXVI - Śląskie 12,1°Blg (04-II-2009r.)Dziś

                      Dziś zlane na cichą. Zeszło na 3,9°Blg.
                      Pozdrawiam Cię !!!!

                      Comment

                      • mwa
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2003.01
                        • 5071

                        Warka CXIII - Porter Bałtycki 22,5°Blg (26-I-2009r.)

                        Nadal fermentuje, powoli ale jeszcze.
                        Pozdrawiam Cię !!!!

                        Comment

                        • mwa
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2003.01
                          • 5071

                          Warka CXVIII - Koziołek pieronek 15,9°Blg (23-II-2009r.)

                          Składniki:
                          - pilzeński 4,0 kg;
                          - monachijski 1,0 kg;
                          - carapils 0,5kg;
                          - caraaroma 0,4kg;
                          - pszeniczny czekoladowy 0,2 kg;
                          - palony żywiecki 0,05 kg;
                          - chmiel Marynka szyszki 40g;
                          - chmiel Lubelski szyszki 20 g;
                          - drożdże S-23.

                          Zacieranie:
                          - 22l wody i słód
                          - 52°C i 10'
                          - 64-62°C i 20'
                          - 72°C i 25'
                          - podgrzanie do 76°C filtracja.

                          Filtrowanie:
                          Po 10' przerwy.

                          Wysładzanie:
                          -po 5l

                          Chmielenie:
                          - 0' - Marynka;
                          - 40- Lubelski i ekstrakt;
                          - 60' - chłodzenie.

                          Drożdze zadam jutro.
                          Pozdrawiam Cię !!!!

                          Comment

                          • mwa
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2003.01
                            • 5071

                            Warka CXIX - Pieron Mocne 14,3°Blg (23-II-2009r.)

                            Miał być majowy koźlak, ale coś za wodnity
                            Składniki:
                            - pilzeński 4,5 kg;
                            - monachijski 0,5 kg;
                            - carapils 0,5kg;
                            - chmiel Marynka szyszki 40g;
                            - chmiel Lubelski szyszki 20 g;
                            - drożdże S-23.

                            Zacieranie:
                            - 24l wody i słód
                            - 52°C i 10'
                            - 64-62°C i 20'
                            - 72°C i 25'
                            - podgrzanie do 76°C filtracja.

                            Filtrowanie:
                            Po 10' przerwy.

                            Wysładzanie:
                            -po 5l

                            Chmielenie:
                            - 0' - Marynka;
                            - 40- Lubelski i ekstrakt;
                            - 60' - chłodzenie.

                            Drożdze zadam jutro.
                            Pozdrawiam Cię !!!!

                            Comment

                            • mwa
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2003.01
                              • 5071

                              Warka CXVIII - Koziołek pieronek 15,9°Blg (23-II-2009r.)

                              Dziś drożdze rozsypałem w 16°C.
                              Pozdrawiam Cię !!!!

                              Comment

                              • mwa
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2003.01
                                • 5071

                                Warka CXIX - Pieron Mocne 14,3°Blg (23-II-2009r.)

                                Dziś drożdze rozsypałem w 12°C.
                                Pozdrawiam Cię !!!!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X