Warka 19 - Witbier
Dziś zostało zabutelkowane z dodatkiem 1,66l rezerwy oraz 0,5l rezerwy, która została mi z ostatniego weizena. Gęstość zeszła do 2°Blg. Smak łagodny, przyjemny. Na razie nuta kolendrowa trudna do wychwycenia. Podobnie jak pomarańcza. Czuć natomiast robotę WB-06. Jednak nie tak wyraźnie jak w weizenach. Zobaczymy co będzie jak sie smak ułoży. Ostatecznie dostałem prawie 25litrów piwa
Do dezynfekcji tanka i butelek użyłem po raz pierwszy ClO2.
Dziś zostało zabutelkowane z dodatkiem 1,66l rezerwy oraz 0,5l rezerwy, która została mi z ostatniego weizena. Gęstość zeszła do 2°Blg. Smak łagodny, przyjemny. Na razie nuta kolendrowa trudna do wychwycenia. Podobnie jak pomarańcza. Czuć natomiast robotę WB-06. Jednak nie tak wyraźnie jak w weizenach. Zobaczymy co będzie jak sie smak ułoży. Ostatecznie dostałem prawie 25litrów piwa

Do dezynfekcji tanka i butelek użyłem po raz pierwszy ClO2.
Comment