Warka 56: Czech Pils
Dziś próba warzenia wieczornego. Zacząłem śrutowanie o 18, o 18:50 początek zacierania. Zobaczymy o której skończę. Wreszcie uwarze czeskiego pilsa z użyciem oryginalnego chmielu żateckiego
Zasyp:
Zacieranie planowane z "odwróconą dekokcją". Obecnie "gęste" jest na przerwie scukrzającej, rzadkie stoi w 38°C.
Dziś próba warzenia wieczornego. Zacząłem śrutowanie o 18, o 18:50 początek zacierania. Zobaczymy o której skończę. Wreszcie uwarze czeskiego pilsa z użyciem oryginalnego chmielu żateckiego

Zasyp:
- słód pilzneński Suflet - 4kg
- słód Karapils - 0,3kg
- słód Carahell - 0,3kg
Zacieranie planowane z "odwróconą dekokcją". Obecnie "gęste" jest na przerwie scukrzającej, rzadkie stoi w 38°C.
Comment