To jest nadinterpretacja. To nie z powodu powstawania nowych odmian chmielu pojawiło się piwowarstwo domowe.
Chmiel dodawany dla goryczki ma minimalny udział w smaku jednak sam charakter tejże może być różny. Mnie np. nie przypada do gustu goryczka Marynki (pozostająca), a ta jaką otrzymałem z Iungi wydaje mi się przyjemniejsza. Czas pokaże. To jest nowa odmiana i ma wg opisu sporo zalet, które mam zamiar sprawdzić sam.
A to, że piwo uwarzone w domu ma wielokrotnie więcej smaku niż koncerniakowa masówka, na tym forum jest chyba dla wszystkich jasne. Nie jest jednak tak, że nie da się kupić dobrze uwarzonego piwa (inna sprawa to ile za nie trzeba zapłacić).
Chmiel dodawany dla goryczki ma minimalny udział w smaku jednak sam charakter tejże może być różny. Mnie np. nie przypada do gustu goryczka Marynki (pozostająca), a ta jaką otrzymałem z Iungi wydaje mi się przyjemniejsza. Czas pokaże. To jest nowa odmiana i ma wg opisu sporo zalet, które mam zamiar sprawdzić sam.
A to, że piwo uwarzone w domu ma wielokrotnie więcej smaku niż koncerniakowa masówka, na tym forum jest chyba dla wszystkich jasne. Nie jest jednak tak, że nie da się kupić dobrze uwarzonego piwa (inna sprawa to ile za nie trzeba zapłacić).
Comment