warka nr 5/2008 - Dubbel 16 Blg
Słody już zmielone, starter drożdżowy gotowy. Do uwarzenia dziś.
słody (5,0 kg):
pilźnieński .................................. 3,5 kg
monachijski ................................ 1,0 kg
caramunich ................................ 0,25 kg
Special B ....................................0,25 kg
Cafafa Special ........................... 0,05 kg
zacieranie 64 C - 15 min
72 C - 45 min
chmiele:
(90 min) Marynka (g) .................. 20 g
(5 min) lubelski (g) ...................... 10 g
Słody już zmielone, starter drożdżowy gotowy. Do uwarzenia dziś.
słody (5,0 kg):
pilźnieński .................................. 3,5 kg
monachijski ................................ 1,0 kg
caramunich ................................ 0,25 kg
Special B ....................................0,25 kg
Cafafa Special ........................... 0,05 kg
zacieranie 64 C - 15 min
72 C - 45 min
chmiele:
(90 min) Marynka (g) .................. 20 g
(5 min) lubelski (g) ...................... 10 g
Comment