#10, 26.02.2008
Po tygodniu fermentacji burzliwej w temperaturze około 13C przelałem na fermentację cichą prowadzoną w tej samej temperaturze. Piwo zeszło do ~4 BLG. W pierwszych dniach fermentacji burzliwej, zapach wydostający się z pojemnika był lekko nieprzyjemny, widocznie S-23 tak mają. Porównam do kolejnej warki robionej na tych samych drożdżach.
Przy dekantacji straciłem około litr piwa razem z osadami drożdżowymi (z czego 0,2 udało się odzyskać do konsumpcji ) Smak zielonego piwa całkiem niezły.
Po tygodniu fermentacji burzliwej w temperaturze około 13C przelałem na fermentację cichą prowadzoną w tej samej temperaturze. Piwo zeszło do ~4 BLG. W pierwszych dniach fermentacji burzliwej, zapach wydostający się z pojemnika był lekko nieprzyjemny, widocznie S-23 tak mają. Porównam do kolejnej warki robionej na tych samych drożdżach.
Przy dekantacji straciłem około litr piwa razem z osadami drożdżowymi (z czego 0,2 udało się odzyskać do konsumpcji ) Smak zielonego piwa całkiem niezły.
Comment