Skierniewicki Browar RUDY

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • untilek
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.08
    • 66

    #46
    Mieszkam i pracuję w Poznaniu. Ale pochodzę ze Skierniewic i raz na jakiś czas tam bywam
    Mariusz

    Polecam forum miłośników roślin owadożernych www.forum-roraima.pl

    Comment

    • untilek
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.08
      • 66

      #47
      Warka #5

      Zasyp:
      Słód Bohemian Pilsner (Weyermann): 5 kg


      Zacieranie:
      15 l / 65 C
      40 min / 61-63 C
      20 min / 71-73 C
      17 l / 80 C

      Gotowanie 60 min.

      Chmielenie:
      Marynka granulat: 40 g / na początku gotowania.
      Saaz granulat: 20 g / w 50 min.

      Drożdże: suche Safale US-05

      Wyszło 12 Blg z hakiem

      __________________
      Mariusz
      Mariusz

      Polecam forum miłośników roślin owadożernych www.forum-roraima.pl

      Comment

      • untilek
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2005.08
        • 66

        #48
        Na jutro mam plan:

        AIPA

        Zasyp:
        Słód Pale Ale: 5 kg
        Carapils: 250 g


        Zacieranie:
        15 l / 68 C
        60 min / 66-67 C
        10 min / 72-73 C
        15 l / 80 C

        Taka propozycja, nie wiem jak to nachmielić. Jakieś sugestie? mam jeszcze East Kent Golding, Marynkę i Lubelski

        Gotowanie 65 min.

        Chmielenie:
        Chinook granulat: 20 g / w 5 min.
        Chinook granulat: 10 g / w 35 min.
        Cascade granulat: 10 g 5 min przed końcem/ 20 g na cichą dam

        Drożdże: Nottingham albo US-05
        Mariusz

        Polecam forum miłośników roślin owadożernych www.forum-roraima.pl

        Comment

        • untilek
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.08
          • 66

          #49
          Jak napisał tak zrobił Zadałem US-05
          Mariusz

          Polecam forum miłośników roślin owadożernych www.forum-roraima.pl

          Comment

          • untilek
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2005.08
            • 66

            #50
            Warka #7

            We wtorek popełniłem

            Zasyp:
            Słód Pilzneński: 5 kg


            Zacieranie:
            16 l / 65 C
            40 min / 61-63 C
            20 min / 71-73 C
            18 l / 80 C

            Gotowanie 60 min.

            Chmielenie:
            Marynka granulat: 40 g / na początku gotowania.
            Saaz granulat: 20 g / w 50 min.

            Drożdże: Safale US-05 z poprzedniej warki
            Blg zapomniałem zmierzyć.

            Nie wiem czy w Strzegomiu źle okleili worki ale kolor tego piwa bliższy jest słodowi Pale Ale niż Pilzneńskiemu
            Mariusz

            Polecam forum miłośników roślin owadożernych www.forum-roraima.pl

            Comment

            Przetwarzanie...
            X