Mieszkam i pracuję w Poznaniu. Ale pochodzę ze Skierniewic i raz na jakiś czas tam bywam
Skierniewicki Browar RUDY
Collapse
X
-
-
Warka #5
Zasyp:
Słód Bohemian Pilsner (Weyermann): 5 kg
Zacieranie:
15 l / 65 C
40 min / 61-63 C
20 min / 71-73 C
17 l / 80 C
Gotowanie 60 min.
Chmielenie:
Marynka granulat: 40 g / na początku gotowania.
Saaz granulat: 20 g / w 50 min.
Drożdże: suche Safale US-05
Wyszło 12 Blg z hakiem
__________________
Mariusz
Comment
-
-
Na jutro mam plan:
AIPA
Zasyp:
Słód Pale Ale: 5 kg
Carapils: 250 g
Zacieranie:
15 l / 68 C
60 min / 66-67 C
10 min / 72-73 C
15 l / 80 C
Taka propozycja, nie wiem jak to nachmielić. Jakieś sugestie? mam jeszcze East Kent Golding, Marynkę i Lubelski
Gotowanie 65 min.
Chmielenie:
Chinook granulat: 20 g / w 5 min.
Chinook granulat: 10 g / w 35 min.
Cascade granulat: 10 g 5 min przed końcem/ 20 g na cichą dam
Drożdże: Nottingham albo US-05
Comment
-
-
Jak napisał tak zrobił Zadałem US-05
Comment
-
-
Warka #7
We wtorek popełniłem
Zasyp:
Słód Pilzneński: 5 kg
Zacieranie:
16 l / 65 C
40 min / 61-63 C
20 min / 71-73 C
18 l / 80 C
Gotowanie 60 min.
Chmielenie:
Marynka granulat: 40 g / na początku gotowania.
Saaz granulat: 20 g / w 50 min.
Drożdże: Safale US-05 z poprzedniej warki
Blg zapomniałem zmierzyć.
Nie wiem czy w Strzegomiu źle okleili worki ale kolor tego piwa bliższy jest słodowi Pale Ale niż Pilzneńskiemu
Comment
-
Comment