#7 Porter + Ciemniak -- dokończenie
Strzegomia poszło ciut więcej.
Gotowanie na dwa razy:
Nie wiem jak to obliczyłem...
Wyszło nieco ponad 18l 22blg i ponad 18l 12blg. Licząc, że to cca 37l o blg=17 daje wydajność 70%!!! Wliczając barwiący - bez niego prawie 72%! Możliwe to???
Drożdże zadane dopiero przed chwilą - w obu przypadkach nowa saszetka S-23.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
Wyświetlenie odpowiedzi
Gotowanie na dwa razy:
Porter - 60min, w tym:
25g Marynka granulat przez 60min
20g Lomik szyszki przez 30min
500g cukier trzcinowy przez 15min
30g Lomik szyszki przez 7min+10min
Ciemniak - 60min, w tym:
10g Marynka granulat + 30g Lomik szyszki przez 60min
40g Lomik szyszki przez 10min+20min
25g Marynka granulat przez 60min
20g Lomik szyszki przez 30min
500g cukier trzcinowy przez 15min
30g Lomik szyszki przez 7min+10min
Ciemniak - 60min, w tym:
10g Marynka granulat + 30g Lomik szyszki przez 60min
40g Lomik szyszki przez 10min+20min
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
Wyświetlenie odpowiedzi
Wyszło nieco ponad 18l 22blg i ponad 18l 12blg. Licząc, że to cca 37l o blg=17 daje wydajność 70%!!! Wliczając barwiący - bez niego prawie 72%! Możliwe to???
Drożdże zadane dopiero przed chwilą - w obu przypadkach nowa saszetka S-23.
Comment