Dunkel zaczął śmierdzieć Całość oblepiona syfem z chmielenia. Nie wiadomo czy fermentuje, czy ściemnia. Myślałem, że po nim, ale spróbowałem i smak był zadowalający. Trza ratować!
Przelałem do kranikowego wiaderka dodając 220g cukru buraczanego i wtedy... zmierzyłem balling. 5blg...
Heh. Zostawiłem na dzień w kranikowym. Fermentuje baran... i sączy się kropelka na 30 minut z kranika... Zaczęło nawet bananami pachnieć; poza tym zapach winny, ale to chyba od ciemnych słodów.
Dziwne to piwo będzie...
Przelałem do kranikowego wiaderka dodając 220g cukru buraczanego i wtedy... zmierzyłem balling. 5blg...
Heh. Zostawiłem na dzień w kranikowym. Fermentuje baran... i sączy się kropelka na 30 minut z kranika... Zaczęło nawet bananami pachnieć; poza tym zapach winny, ale to chyba od ciemnych słodów.
Dziwne to piwo będzie...
Comment